Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos prekių eksportas ir importas birželį per metus augo ketvirtadaliu

Estijos prekių eksportas birželį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, padidėjo 26 proc., importas – 24 proc., o augimą nulėmė aktyvesnė prekyba mineraliniu kuru ir elektros energija, mediena ir jos gaminiais, taip pat kainų ūgtelėjimas, pranešė nacionalinė statistikos tarnyba.
Vilkikas
Vilkikas / 123RF.com nuotr.

Eksportas galiojusiomis kainomis įvertintas 1,9 mlrd. eurų, importas – 2,1 mlrd. eurų. Prekybos deficitas paaugo dešimtadaliu iki 284 mln. eurų.

68 proc. viso eksporto sudarė Estijoje pagamintos prekės, jų paklausa užsienyje padidėjo 21 procentu. Reeksportas išaugo 40 procentų. Labiausiai iš estiškų prekių išaugo medienos ir jos gaminių eksportas, žemės ūkio produkcijos ir maisto produktų, perdirbto mineralinio kuro eksportas.

Pagrindinės eksporto prekės – mineralinis kuras ir elektros energija, elektros įrengimai, mediena ir gaminiai iš jos, importo – mineralinis kuras ir elektros energija, transporto priemonės ir elektros įrengimai.

Svarbiausios eksporto rinkos buvo Suomija, Latvija ir Švedija, daugiausiai importuota iš Suomijos, Vokietijos ir Švedijos. Eksportas sparčiausiai augo į Latviją, Norvegiją ir Suomiją, o importas labiausiai padidėjo iš Suomijos, Švedijos ir Nyderlandų.

Antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, eksportas išaugo 21 proc., importas - 30 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius