-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos premjeras: „Rail Baltica“ įgyvendinimui neturi trukdyti derybos dėl Vilniaus

Estijos vyriausybės vadovas Andrusas Ansipas pareiškė, jog europinės vėžės geležinkelio „Rail Baltica“ projekto įgyvendinimui neturi trukdyti galimos Lietuvos ir Europos Komisijos (EK) derybos dėl Vilniaus prijungimo.
Estijos premjeras Andrusas Ansipas
Estijos premjeras Andrusas Ansipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
A.Ansipas Baltijos valstybių premjerų susitikime Taline pirmadienį pakartojo, jog Vilniaus prijungimas prie „Rail Baltica“ yra Lietuvos ir EK derybų objektas.

Estijos premjeras pabrėžė, jog dėl to negali nukentėti projekto darbų grafikas, pirmiausia būtina kuo greičiau susitarti dėl bendros įmonės steigimo, kad būtų galima jau pavasarį pateikti paraišką dėl Europos Sąjungos finansavimo.

„Kokia bus konkreti geležinkelio trasa – ar ji eis per Kauną, ar per Kauną ir Vilnių, ar nuo Kauno iki Vilniaus bus nutiesta atšaka, yra Lietuvos ir Europos Komisijos derybų objektas“, – teigė A.Ansipas.

Jis teigė visiškai suprantantis, kodėl Lietuvai yra svarbu prijungti Vilnių prie „Rail Baltica“ geležinkelio, tačiau Estija siekia, kad projektas vyktų kuo sparčiau ir pasirengimas jo įgyvendinimui netaptų kliūtimi jau šį pavasarį pateikti finansavimo paraišką ES.

Taline pirmadienį susitiko Lietuvos, Latvijos ir Estijos premjerai Algirdas Butkevičius, Laimduota Straujuma ir A.Ansipas. Vidurdienį prie jų prisijungė Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius