Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos „Ridango“ įdiegs naują bilietų sistemą Klaipėdoje

Konkursą laimėjusi Estijos bendrovė „Ridango“ įdiegs naują bilietų sistemą Klaipėdos viešajame transporte. Per trejus metus jai bus išleista 1,636 mln. eurų.
Klaipėdos autobusas
Klaipėdos autobusas / L. Sėlenienės nuotr.

Kaip BNS sakė bendrovės „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis, miesto autobusuose bus įdiegta šiuolaikiška internetu valdoma sistema, leisianti keleiviams atsiskaityti mobiliaisiais telefonais, banko kortelėmis, specialiais kodais, taip pat pasiūlyti įvairesnius bilietus.

„Turėsime normalią vakarietišką modernią viešojo transporto sistemą: galimybę atsiskaityti ne tik elektroniniu bilietu, bet papildomai atsiras galimybė atsiskaityti bekontakte bankine kortele, bus galima atsiskaityti mobilaus ryšio telefonu ir QR kodu, kuris galės būti ir telefone, ir atspausdintas – čia fantazijos reikalas, ant ko šį kodą uždėti“, – pasakojo G.Neniškis.

Į naują sistemą bus integruota miesto ir priemiesčių viešasis transportas. Iki šiol priemiestiniame transporte naudotus terminuotus bilietus papildys vienkartiniai bilietai, skaičiuosiantys mokestį už pravažiuotų stotelių skaičių.

Pasak G.Neniškio, nauja sistema pirmiausia ir bus išbandyta maršrutiniuose taksi – tikimasi, kad ji čia veiks jau kitų metų pavasarį.

„Maršrutinio taksi bilietas bus truputį brangesnis, su terminuotu bilietu bus galima važiuoti ir miesto autobusais“, – sakė Klaipėdos keleivinio transporto vadovas.

Taip pat planuojama įvesti maksimalią sumą vienai dienai: vienkartiniams bilietams išleidus daugiau nei nustatyta suma, ji bus perskaičiuojama ir sugrąžinama į keleivio sąskaitą.

Estijos bendrovė naujas technologijas iki kitų metų vidurio įdiegs 231-ame Klaipėdos autobuse.

Ši įranga „Klaipėdos keleiviniam transportui“ kainuos 721 tūkst. eurų. Dar 491 tūkst. eurų kainuos programavimo darbai, o 424 tūkst. eurų – sistemos palaikymas trejus metus.

Nuo 2009 metų veikianti „Ridango“ tokius projektus jau yra įgyvendinusi Estijoje, Švedijoje, Grenlandijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius