-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos „Tallink“ pirmojo ketvirčio nuostoliai padidėjo šeštadaliu, įplaukoms padvigubėjus

Didžiausia Estijos laivininkystės bendrovė „Tallink Grupp“ pranešė per pirmąjį šių metų ketvirtį patyrusi 40 mln. eurų grynąjį nuostolį – šeštadaliu didesnį nei tuo pat metu pernai, o nuostolingą veiką šiemet sieja pirmiausia su degalų kainų šuoliu.
„Tallink“ keltas
„Tallink“ keltas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Estija Laivas

Pardavimų pajamos išaugo 97,5 proc. iki 106,1 mln. eurų.

„Pirmas metų ketvirtis mums paprastai būna ne pats geriausias sezonas, ir koronaviruso metai šiuo požiūriu nebuvo išimtis. Pandemija ir kelionių apribojimai pastaraisiais metais dar labiau neigiamai paveikė mūsų ekonominius rodiklius ir taip sunkų ketvirtį. Šiais metais situaciją apsunkino ir prasidėjęs karas Ukrainoje, dėl kurio gerokai išaugo kainos bei sumažėjo kelionių planavimų“, – sakė „Tallink Grupp“ valdybos pirmininkas Paavo Nogene.

Jo žodžiais, degalų kainų šuolis sunaikino visus laimėjimus, kurie buvo pasiekti dėl padidėjusio keleivių srauto ir pagerėjusių pardavimų.

Bendrovės investicijos per tris šių metų mėnesius įvertintos 8,9 mln. eurų, daugiausia jų skirta laivų techninei priežiūrai ir remontui.

Likvidumo rezervas laikotarpio pabaigoje siekė 244,4 mln. eurų.

Šiemet sausį-kovą pervežta 720,3 tūkst. keleivių – 2,7 karto daugiau nei prieš metus. Pergabenta 101,9 tūkst. vienetų krovinių, 140,4 tūkst. lengvųjų automobilių – daugiau atitinkamai 19,7 proc. ir 85,2 procento.

Per 4,7 tūkst. darbuotojų turinti „Tallink Grupp“ teikia keltų paslaugas Baltijos jūroje, naudodama „Tallink“ ir „Silja Line“ prekės ženklus. Bendrovė turi 15 laivų, taip pat tris viešbučius Taline ir vieną Rygoje, yra „Burger King“ frančizės savininkė Baltijos valstybėse.

„Tallink“ akcijos kotiruojamos Talino biržoje ir FDR pavidalu – Helsinio biržoje. Didžiausia akcininkė yra Estijos investicijų bendrovė „Infortar“, kuriai priklauso 40 proc. akcijų paketas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius