Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Gatvės muzikos dieną“ gyva muzika skambėjo ir autobusuose

Šeštadienį sostinėje vykstant tradicinei „Gatvės muzikos dienai“, vilniečius ir miesto svečius muzika pasitiko jau kelionėje į miesto centre šurmuliuojantį renginį. SĮ „Susisiekimo paslaugos“ keleivius nustebino naujuose autobusuose skambančiais gyvais jaunųjų atlikėjų pasirodymais.
„Gatvės muzikos dieną“ gyva muzika skambėjo ir autobusuose.
„Gatvės muzikos dieną“ gyva muzika skambėjo ir autobusuose. / Organizatorių nuotr.

„Pirmąją „Ratuotą muzikos dieną“ organizavome praėjusį gruodį, prieš žiemos šventes – gyvą muziką viešajame transporte keleiviai įvertino itin pozityviai, sulaukėme daug žinučių ir raginimų renginį kartoti. Tad atėjus vienam ryškiausių miesto renginių – „Gatvės muzikos dienai“ – nutarėme tai ir padaryti, kviesdami keleivius į jaunųjų atlikėjų pasirodymus naujuose autobusuose. Prie „Gatvės muzikos dienos“ mes prisijungiame ir kaip alternatyvų judėjimą skatinant įmonė. Visus į muzikinį miestą keliaujančius vilniečius kviečiu pasirinkti darnaus judumo būdą tiek renginio dieną, tiek jam pasibaigus savo kasdienybėje – įsėsti į rekordiškai atsinaujinusį sostinės viešąjį transportą, važiuoti dviračiu, išbandyti paspirtuką ar tiesiog tikslą pasiekti pėsčiomis. Judėjimo alternatyvų sostinėje tikrai daug, tad svarbiausia pačiam pasiryžti pakeisti savo keliavimo įprotį ir atrasti tokį būdą, kuris būtų patogiausias“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Šeštadienio popietę gyvo vokalo ir įvairių instrumentų muziką keleiviai galėjo išgirsti naujuose 1G, 3G ir 53 maršrutų autobusuose. Šie maršrutai buvo parinkti atsižvelgiant į juose fiksuojamus vienus didžiausių keleivių srautų. Minėtuose maršrutuose koncertavo kvartetas „Eime“ ir Gintarė Bauerytė, atlikėjos Aistė Žurauskaitė ir Miglė Variakojytė.

Pirmoji „Ratuota muzikos diena“ rekordiškai atsinaujinusiame sostinės viešajame transporte vyko 2018 m. gruodį, gyvais muzikos pasirodymais sveikinant keleivius švenčių proga.

Primenama, kad Vilniuje jau važiuoja beveik 300 naujų viešojo transporto priemonių, o iki 2020 m. sostinės autobusų parką planuojama papildyti dar 135 naujais autobusais. Įgyvendinus šį ambicingą sostinės viešojo transporto atnaujinimo etapą, parke neliks senesnių nei 7 metų autobusų, o Vilnius taps kone jauniausią autobusų parką turinčia ES sostine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius