Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Geležinkelio remontas pristabdys ukrainietiškų krovinių gabenimą į Klaipėdą

Pradėjus planinį remontą geležinkelio atkarpoje Kalvarija-Šeštokai, iki birželio 28-osios čia bus sustabdytas traukinių eismas, laikinai sustos krovinių iš Ukrainos gabenimas į Klaipėdos uostą.
Kauno Palemono stotis
Geležinkelis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Remonto metu žemės ūkio produkcijos iš Ukrainos gabenimas iki Lietuvos nesustos, o Šeštokų krovos aikštelę turėtų pasiekti iš karto baigus remonto darbus, pranešė „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) infrastruktūros tinklą valdanti įmonė „LTG Infra“.

„Eismo pertraukos metu bus derinami nuolatiniai reisai iš Ukrainos į Lietuvą, taip pat toliau bus vykdoma traukinių pakrova Ukrainoje ir jų gabenimas per Lenkijos teritoriją Lietuvos link. Tik atnaujinus traukinių eismą, jie toliau judės Klaipėdos jūrų uosto link“, – teigiama pranešime.

Remontu siekiama užtikrinti sklandų bei saugų traukinių judėjimą, sako bendrovės atstovas.

„Remonto metu bus išardoma dalis geležinkelio kelio, nukasama sankasa ir atliekami jos sutvirtinimo darbai. Jungtis su Lenkija yra svarbi tiek krovinių gabenimui, tiek ir atnaujinamam keleivių vežimui iš Kauno į Balstogę“, – pranešime teigė „LTG Infra“ techninės priežiūros vadovas sako Arvydas Dveilys.

Pasak jo, eismo pertrauka planuota iš anksto, todėl atitinkamai organizuojamas ir krovinių bei keleivių vežimas per Šeštokus, viskas suderinta su klientais, todėl traukinių judėjimui turės nedidelį poveikį.

Kroviniai iš Duisburgo Vokietijoje bus atgabenami iki Šeštokų ir perkraunami ant autotransporto. Karinių krovinių Šeštokuose planuojama sulaukti liepos pradžioje.

Keleivių vežimo traukiniais bendrovė „LTG Link“ atnaujins tarptautinius reisus į Lenkiją – jie vyks bendradarbiaujant su Lenkijos vežėju „Polregio“. Traukiniai maršrutu Kaunas-Balstogė-Kaunas vėl kursuos nuo liepos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius