Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 04 /13:41

„Go Planet Travel“ tikina radusi naują vežėją, tačiau nė viena lietuviška užsakomųjų skrydžių įmonė kelionių organizatoriaus kreipimosi nesulaukė

Užsakomųjų skrydžių bendrovė „Grand Cru Airlines“ ketvirtadienį dėl 4 mln. Lt skolos nutraukė sutartį su kelionių organizatoriumi „Go Planet Travel“ – po liepos 17 dienos jų klientų nebeskraidins. „Go Planet Travel“ bankrutuoti nesiruošia – tikina radusi alternatyvius vežėjus.
Vaizduotę kurstanti Turkija
Sparnų netekusi kelionių organizatorė „Go Planet Travel“ žada veikti ir toliau / Jurgitos Lapienytės nuotr.

Nuo liepos 18 dienos „Grand Cru Airlines“ nebeaptarnaus „Go Planet Travel“ klientų. Sutartis nutraukta liepos trečią dieną, tačiau pagal Europos Sąjungos reikalavimus užsakomuosius skrydžius privalės vykdyti dar dvi savaites. Bendradarbiavimas nutrūko dėl 4 mln. Lt, kuriuos „Go Planet Travel“ yra skolinga „Grand Cru Airlines“.

„Skraidysime dar 14 dienų. Nemokamai, pabrėžiu. „Go Planet Travel“ mums nebemoka. Dėl to ir nutraukėme sutartį. Dėl nemokumo. Apie keturis milijonus jie mums skolingi ir kiekvieną dieną didėja skola. Per dvi savaites ji padidės dar 500–700 tūkst. Lt.“, – 15min.lt sakė „Grand Cru Airlines“ vadovas Valdas Barakauskas. Jis pridūrė, kad dėl bendradarbiavimo nutraukimo bendrovė nenukentės, nes turi pakankamai kitų klientų.

Tuo metu kelionių organizatorė „Go Planet Travel“ bankrutuoti neketina – tikina jau radusi kitų vežėjų.

„Skrydžiams nuo liepos 18 dienos jau suradome  keletą alternatyvių vežėjų, deramės dėl patogesnių sąlygų mūsų turistams ir tariamės dėl tolimesnių skrydžių vykdymo. Apie visus pakeitimus, kurie bus po liepos 17 dienos, netrukus informuosime visus savo keleivius“, – 15min.lt informavo bendrovės atstovai.

„Go Planet Travel“ sakė veiklos nenutraukianti, tik keičianti skrydžių bendrovę, o ginčą su „Grand Cru Airlines“ žadėjo aiškintis teisme.

Kas pakeis „Grand Cru Airlines“, kelionių organizatorius kol kas neatskleidė: „Daugiau pasakyti galėsime po pietų.“

„Grand Cru Airlines“ ir „Go Planet Travel“ prieš mėnesį dar priklausė tam pačiam Kipre registruotam holdingui „Grand Go Group“. Tačiau, Registrų centro duomenimis, gegužės pabaigoje „Grand Go Group“ priklausiusias „Grand Cru Airlines“ akcijas perėmė kitas užsakomųjų skrydžių bendrovės akcininkas „Brenalan Investments Ltd.“

Susirūpino valstybė

Valstybinis Turizmo departamentas (VTD) penktadienį ryte kreipėsi į bendrovės „Go Planet Travel“ direktorių ir akcininkus, prašydamas nedelsiant informuoti departamentą, kaip bus sprendžiama susidariusi situacija, bei informuoti turistus apie prisiimtų įsipareigojimų vykdymą.

„Stebime ir aiškinamės situaciją, todėl tolimesni Departamento veiksmai priklausys nuo priimtų bendrovės sprendimų, vykdant įsipareigojimus turistams.  Gavę bendrovės informaciją, nedelsiant ją paskelbsime Valstybinio turizmo departamento interneto svetainėje Tourism.lt. Rekomendacijas turistams galėsime pateikti, tik gavę bendrovės atsakymus“, – 15min.lt pranešė VTD.

Kas pakeis „Grand Cru Airlines“?

Užsakomuosius skrydžius Lietuvoje vykdo keturios aviakompanijos – „Air Lituanica“, „Grand Cru Airlines“, „Small Planet Airlines“ ir „Avia Solutions Group“ priklausanti „KlasJet“.

Savivaldybės bendrovė „Air Lituanica“ skraidina keleivius, gavusi jų užsakymus, pavyzdžiui, skraidina sportininkus, jų komandas į įvairias varžybas. Užsakomuosius skrydžius bendrovė vykdo 50 vietų „CRJ 200“ orlaiviu. Įmonė 15min.lt neatskleidė, ar derasi su „Go Planet Travel“ dėl bendradarbiavimo.

Vykdyti „Go Planet Travel“ skrydžius „Klasjet“ lėktuvais yra neįmanoma. Bendrovė vykdo verslo užsakomuosius skrydžius mažais – 10–14 vietų – lėktuvais.

„Small Planet Airlines“ 15min.lt informavo, kad „Go Planet Travel“ į juos dėl bendradarbiavimo nesikreipė.

Penktadienį  13.00 val., gavus prašymą dėl nemokumo sustabdyta kelionių organizatoriaus „Go Planet Travel“ pažymėjimas dėl nemokumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius