-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitai traukinys veža tik į vieną pusę: į Vilnių per 59 minutes, bet atgal į Kauną – 1 val. 43 min.

„Lietuvos geležinkeliai“ trečiadienį pasigyrė, kad iš Kauno į Vilnių bus galima nukeliauti vos per 59 minutes. Tačiau toks greitas traukinys per dieną bus tik vienas, o ir ne pačiu patogiausiu metu. Ir tik į vieną pusę. Negana to, keleiviai skundžiasi, kad pailgėjo kelionių kitais Kaunas–Vilnius traukiniais laikas.
Vilniaus geležinkelio stotis
Vilniaus geležinkelio stotis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Į priekį – žaibu, atgal – lyg ant vėžlio

Nuo šiol kelionė traukiniu Kaunas–Vilnius truks šiek tiek trumpiau nei valandą, trečiadienį pranešė „Lietuvos geležinkeliai“. Antradienį pradėjo kursuoti traukinys, kuris iš Kauno į Vilnių nuvažiuoja vos per 59 minutes.

Tačiau daugeliui išsyk užkliuvo nepatogus kelionės laikas – iš Kauno šis traukinys kasdien išvažiuos 14 val. 40 min. Jo ir kaina bus didesnė – kelionė antrąja klase kainuos 6,27 euro, kai kelionė kitais traukiniais iš Kauno į Vilnių kainuoja nuo 4,56 euro. Už pirmos klasės bilietą iš Kauno į Vilnių sumokėsite 6,65 euro.

Be to, atgal iš Vilniaus į Kauną per 59 minutes jau nebesugrįšite. Prieš 16 valandą atsidūrę Vilniuje galite atgal į traukinį sėsti 16 val. 45 min. Tačiau iki Kauno dardėsite jau 1 val. 43 min.

Negana to, keleiviai pastebėjo ir tai, kad nuo šiol ilgėja jų kelionės kitais Vilnius–Kaunas traukiniais.

„Pirmadienį ryte kaip visada atvykusi į Kauno geležinkelio stotį sužinojau, kad pakeistas traukinių tvarkaraštis. Pasirodo, nuo rugpjūčio 21 d. iki spalio 21 d. maršrutu Kaunas–Vilnius, Vilnius–Kaunas nebekursuos greitieji traukiniai. Tai reiškia, kad kelionė į vieną pusę truks mažiausiai 1,5 val.“, – 15min skundėsi skaitytoja Eglė.

Tiesa, informacijos apie tokius pokyčius mums nepavyko rasti nei bendrovės tinklalapyje, nei feisbuko paskyroje.

Pradingo kiti greitieji traukiniai?

Skaitytoja Eglė pasakojo, kad iki šiol kelionė jai trukdavusi 60–70 minučių. Tačiau dabar kelyje gaišti teks ilgiau. Iš Kauno į Vilnių, neskaitant 59 minučių traukinio, kelionė mažiausiai trunka 1 val. 17 min. Šis traukinys išvyksta 6 val. 23 min., ir Vilniuje būna 7 val. 40 min.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Lietuvos geležinkelių“ pastatas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Lietuvos geležinkelių“ pastatas

Kitu laiku traukinys iki Vilniaus darda apie pusantros valandos, ilgiausiai – 1 val. 39 min. Panašiai trunka ir kelionė iš Vilniaus atgal į Kauną.

„Be to, traukiniai kursuoja visiškai darbo laikui nepritaikytu grafiku. Dirbdama nuo 9.00 iki 17.00 val. iš Kauno turiu išvykti 7.15 val, o grįžtu 19.23 val. (…) Man jau seniai akivaizdu, kad „Lietuvos geležinkeliams“ vežti keleivių „finansiškai neapsimoka“. Tačiau mes esame ne malkos, o žmonės, kurie turi teisę planuoti savo laiką ir įsigijus kelionės bilietą išvykti numatytu laiku. Kas man kompensuos prarastą laiką ir sveikatą?“ – piktinosi Eglė.

Kelionės ilgesnės dėl remonto

1 val. 04 min. – tiek iki šiol greičiausiai geležinkeliu būdavo galima nuvažiuoti iš Vilniaus į Kauną. Dabar trumpiausia kelionė – 1 val. 16 min. Kodėl pailgėjo kelionė? Kodėl iš Kauno į Vilnių paleistas tik vienas 59 minučių traukinys?

Novilė Aleksejevaitė, „Lietuvos geležinkelių“ Komunikacijos departamento atstovė aiškino, kad dėl to kalti remonto darbai.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Geležinkelių infrastruktūra
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Geležinkelių infrastruktūra

„Šiuo metu ruože Paneriai–Lentvaris vyksta kelio remonto darbai, todėl maršrutu Vilnius–Kaunas ir atgal važiuoja mažiau traukinių nei įprastai. Dėl šios priežasties, atsižvelgę į keleivių srautus, negalėjome sumažinti sustojimų skaičiaus pikiniuose traukiniuose, nes didelė dalis keliaujančių į darbus ir atgal nebeturėtų galimybės įlipti tarpinėse maršruto stotelėse. Todėl kol kas be sustojimų važiuojantis traukinys Kaunas–Vilnius yra vienas, tačiau jau po dviejų mėnesių, pabaigus kelio remonto darbus, daugiau traukinių maršrutais Vilnius–Kaunas ir atgal kelionės truks po 59 minutes“, – sakė N.Aleksejevaitė.

Beje, ji pasakojo, kad 2008 metais iš Vilniaus į Kauną būdavo galima nuvažiuoti per 59 minutes.

„2008 m., rekonstruojant Kauno tunelį, buvo nutrauktas traukinių eismas tuneliu, todėl traukiniai nevažiuodavo iki Kauno geležinkelio stoties. Petrašiūnuose buvo atidaryta laikinoji stotis Kaunas-1. Tuo metu kelionės laikas iš Vilniaus iki laikinosios stoties Petrašiūnuose truko 59 min., tačiau traukiniai Kauno geležinkelio stoties nepasiekdavo, todėl traukinio maršrutas buvo trumpesnis nei dabar“, – pasakojo įmonės atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius