-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilniaus gatves „mikriukai“ ketvirtadienį neišvažiuos

Pirmadienį pradėta viešojo transporto pertvarka Vilniuje įsibėgėja. Sulaukę griežtų sankcijų, privatūs vežėjai priversti stabdyti savo veiklą, nes sostinės valdžios paliepti pareigūnai sugebėjo vos per dvi dienas išrašyti simbolines baudas ir atimti dokumentus iš daugumos Vilniuje kursavusių „mikriukų“ vairuotojų.
4 maršruto mikroautobusai į Perkūnkiemį nebevažiuos.
Ketvirtadienį mikroautobusų Vilniaus gatvėse nebebus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Buvo stabdomos visos transporto priemonės, priklausančios keturioms bendrovėms, kurios dar vykdė veiklą. Reidai prasidėjo vakar vakare Santariškių žiede, galutinėj stotelėje. Ateina trise, keturiese, tikrina dokumentus, rašo protokolus, o dokumentų ir nebegrąžina. Vairuotojams darbas tapo nebeįmanomas po tokio spaudimo“, – pasakojo Vilniaus miesto vežėjų asociacijos prezidentas Saulius Matulionis.

Jis teigia, kad sulaukę tokių griežtų sankcijų ir bauginimo visi privatūs Vilniaus vežėjai nusprendė savo veiklą bent laikinai sustabdyti.

„Veiklą stabdome iki artimiausio tarybos posėdžio dėl neteisėtų savivaldybės veiksmų, kuriais vakar ir šiandien iš privačių vežėjų buvo paimti leidimai, be kurių nebegalime vykdyti teisėtos veiklos“, – 15min.lt teigė S.Matulionis.

Privatūs vežėjai dar tikisi sulaukti palankaus sprendimo, leidžiančio jiems vykdyti veiklą dar bent metus.

„Labai tikimės, kad artimiausiame tarybos posėdyje bus priimtas sprendimas dėl reformos tam tikrų atidėjimų iki 2015 m. Tikimės, kad vėl galėsime teikti paslaugas Vilniaus mieste“, – kalbėjo S. Matulionis.

Iki tarybos posėdžio visi iki šiol dirbę „mikriukų“ vairuotojai atostogaus.  

Privatūs vežėjai įsitikinę, kad miesto savivaldybės taryba jų veiklos leidimus iš anksto nutraukė ir dokumentus fiziškai iš vairuotojų atėmė neleistinai, todėl šiuo metu konsultuojasi su teisininkais dėl galimybės teisybės ieškoti teisme.
„Jeigu paaiškės, kad Vilniaus savivaldybė neteisėtai, pažeisdama įstatymus privatų verslą išstūmė iš  rinkos Vilniaus mieste, mes kreipsimės į teismus dėl žalos atlyginimo ir prašysime asmeninės atsakomybės tų veiksmų, dėl kurių tokie veiksmai buvo vykdomi“, – teigė Vežėjų asociacijos prezidentas.

Anot jo, tarp kaltinamųjų privatūs vežėjai mato ir Vilniaus mero Artūro Zuoko pavardę.

Keleivių vežimo sutartis su privatininkais savivaldybė nutraukė nuo liepos 1 d. Ji planuoja konkursus skelbti iš naujo, tačiau nebeleisti „mikriukams“ vežti keleivių į miesto centrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius