Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos pavėžėjimo paslaugų teikėja „Ola“ žengia į Didžiosios Britanijos rinką

Indijos pavėžėjimo paslaugų teikėja „Ola“ žengia į Didžiosios Britanijos rinką, didindama konkurenciją su „Uber“, rašo indų leidinys „The Economic Times“.
Indijos pavėžėjimo paslaugų teikėja „Ola
Indijos pavėžėjimo paslaugų teikėja „Ola / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savo veiklą Didžiojoje Britanijoje „Ola“ pradės per mėnesį – visų pirma ji pradės teikti pavėžėjimo paslaugas Velso pietuose, kur įmonė jau gavo reikiamą licenciją, o po to įžengs į Didžiojo Mančesterio rinką. Iki 2018 metų pabaigos „Ola“ savo paslaugas pradės siūlyti ir kituose šalies regionuose.

Įmonę „Ola“ 2010 metais įkūrė Bhavishas Aggarwalas, kuriam tuomet buvo 25 metai. Nuo to laiko įmonė užsitikrino keleto stambių investuotojų, įskaitant Japonijos „SoftBank“, paramą. Šiuo metu „Ola“ yra neabejotina Indijos pavėžėjimo paslaugų rinkos lyderė – jos programėlė veikia 110 Indijos miestų. O Indijos miestų, kuriuose veikia „Uber“, yra triskart mažiau, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.

Šių metų kovo mėnesį „Ola“ pirmą kartą peržengė Indijos ribas ir pradėjo teikti paslaugas Australijoje.

„SoftBank“, kuri valdo ir „Ola“, ir „Uber“ akcijų, reikalavo sujungti įmonių verslą Indijoje. Visgi B.Aggarwalas liepos mėnesį pareiškė, jog „SoftBank“ turi balso teisę, tačiau tai yra tik viena iš galimybių“.

Kaip matyti iš paskutinių „Ola“ finansinių ataskaitų, su kuriomis galima susipažinti, įmonė tebėra labai nuostolinga: per dvylika mėnesių iki 2017 metų kovo pabaigos jos grynieji nuostoliai sudarė 49 mlrd. rupijų (710 mln. JAV dolerių) ir buvo keturis kartus didesni negu to paties laikotarpio grynosios įplaukos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius