Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš „Rammstein“ koncerto plūdusi minia įsiūbavo pėsčiųjų tiltą: savivaldybė paaiškino, ar jis saugus

Po „Rammstein“ koncerto tūkstantinei miniai patraukus iš Vingio parko į miestą, dalis žmonių atsidūrė netikėtoje situacijoje. Pradėję eiti pėsčiųjų tiltu, vedančiu iš Vingio parko į Žvėryną, koncerto dalyviai pajuto, kad tiltas siūbuoja. Vilniaus miesto savivaldybė teigia, kad prieš beveik 40 metų statytas tiltas nepritaikytas tokiems dideliems srautams, tačiau pavojaus nekelia.
„Rammstein“ fanų minia, Vingio parką ir Žvėryną jungiantis tiltas
„Rammstein“ fanų minia, Vingio parką ir Žvėryną jungiantis tiltas / BNS nuotr./15min koliažas

Pirmadienio vakarą tūkstančiai žmonių susirinko sostinės Vingio parke, kur savo europinį turą įspūdingu ugnies ir pirotechnikos šou pradėjo vokiečių grupė „Rammstein“.

Šis Vokietijos industrinio metalo muzikos grupės „Rammstein“ koncertas – didžiausias ir techniškai sudėtingiausias koncertas istorijoje, kuriam ruoštis imta dar prieš dvi savaites.

Bilietai į šį koncertą buvo išpirkti dar gruodį, o iš viso koncerte dalyvavo apie 30 tūkst. gerbėjų tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Vokiečių grupės „Rammstein“ koncertas Vingio parke
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Vokiečių grupės „Rammstein“ koncertas Vingio parke

Po koncerto tūkstančiai žmonių užplūdo Vingio parko išėjimus, o pasirinkusieji keliauti į Žvėryną turėjo pereiti pėsčiųjų tiltą. Visgi miniai užplūdus tiltą ne vienas koncerto dalyvis pajuto, kad šis gan smarkiai siūbuoja.

Toks atradimas dalį žmonių išgąsdino – vieni šiek tiek paėjėję tiltu į priekį brovėsi atgal į Vingio parką, kiti, ypač šeimos su vaikais, sustojo tilto prieigose palaukti, kol minia prasisklaidys.

15min paklausė Vilniaus miesto savivaldybės, kodėl tiltas nuo didelio žmonių skaičiaus įsisiūbavo ir ką tokiais atvejais daryti pėstiesiems.

Savivaldybė: nėra pritaikytas dideliems srautams, bet pavojaus nėra

Vilniaus miesto savivaldybės 15min atsiųstame atsakyme teigiama, kad Vingio parko pėsčiųjų viadukas pastatytas 1985 metais ir nėra pritaikytas dideliems pėsčiųjų srautams.

„Dėl to Vingio parko pusėje yra sumontuoti pėsčiųjų srautą ribojantys barjerai, taip pat įrengti lynai pėsčiųjų viaduko vibracijoms slopinti. Tiltu einant itin dideliam pėsčiųjų srautui, gali būti juntamos vibracijos, tačiau jos pavojaus žmonėms nekelia“, – teigiama komentare.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vingio parko tiltas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vingio parko tiltas

Savivaldybė užtikrino, kad visi tiltai yra kasmet patikrinami, įsitikinant, kad jais saugu naudotis.

„Esamų srautą fiziškai ribojančių ir vibracijas slopinančių priemonių pakanka, kad tiltas saugiai atlaikytų maksimalų pro barjerus praeinančių žmonių skaičių. Norint visiškai eliminuoti dėl didelio pėsčiųjų srauto kylančias vibracijas, reikėtų dabartinį viaduką griauti ir jo vietoje statyti naują“, – 15min teigė Vilniaus miesto savivaldybės ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas.

Visgi savivaldybės atstovas pabrėžė, kad kol kas tokių darbų neplanuojama.

Dėmesį atkreipė tiltų būklė

Pastaruoju metu Lietuvos tiltų būklė sukėlė ne vieną klausimą.

Sausio pabaigoje griuvo tilto per Nevėžį Tilto gatvėje konstrukcija, tilte atsivėrė skylė.

Vasarį dėl keliamo pavojaus buvo uždarytas eismas per valstybinės reikšmės krašto kelio Nr. 196 Ariogala–Raseiniai–Kryžkalnis 13,46 km esantį tiltą per Dubysą. O Kaune rekonstruojant A.Meškinio tiltą nugriuvo konstrukcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius