Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iš Rygos į Kiniją išvyko dar vienas konteinerių traukinys

Iš Latvijos sostinės išvyko dar vienas konteinerių traukinys į Kinijos Kašgarą, pranešė Latvijos susisiekimo ministerija.
Iš Kinijos į Londoną atvykstantis  tiesioginis krovininis traukinys
Iš Kinijos į Londoną atvykstantis tiesioginis krovininis traukinys / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai – aktyvių dvišaliame ir daugiašaliame bendradarbiavime, ypač su “Naujojo šilko kelio“ partneriais, verslininkų darbo rezultatas“, – pabrėžė ministras Uldis Augulis.

Jis priminė, jog pernai lapkritį į Rygą atvyko pirmasis konteinerių traukinys iš Kinijos, per Kazachstaną ir Rusiją įveikęs 11,6 tūkst. kilometrų atstumą, o prieš kelias savaites iš Rygos išvyko toks pat traukinys į Kiniją.

„Mes įrodėme, kad galime plėtoti krovinių pervežimus su tolimąja Kinija, o ne vien būti tranzito koridoriumi“, – pabrėžė Latvijos ministras.

Pernai liepą Kinijoje viešint Latvijos delegacijai buvo pasirašytas „Latvijas dzelzcelš“ ir Kinijos geležinkelių korporacijos susitarimas dėl bendradarbiavimo organizuojant traukinio „China Railway Express“ reisus iš Kinijos į Latviją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius