Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Vilniaus į Minską pradeda važiuoti elektriniai traukiniai

Sekmadienį iš Vilniaus į Minską pradeda kursuoti nauji – elektriniai „Lietuvos geležinkelių“ traukiniai. Bendrovės teigimu, kasdien Baltarusijos sostinę galės pasiekti kur kas daugiau keleivių – dviaukščiuose traukiniuose yra du kartus daugiau vietų nei iki šiol – 296.
 Geležinkelių infrastruktūra
Traukinys / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Lietuvos geležinkelių“ Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys BNS sakė, kad naujieji traukiniai bus ekologiškesni ir suteiks keleiviams daugiau komforto. Anot jo, bilietų kainos beveik nesikeičia, o kelionė su pasienio patikra truks 2 val. 30 min.

Pasak jo, traukiniai į Minską ir atgal vyks du kartus per parą. Bilietas maršrutu Vilnius–Minskas kainuoja nuo 15,49 iki 28,25 eurų.

Pasak L.Baužio, sekmadienį startuojantis projektas buvo rengtas kelerius metus. Pagal 2014 metais pasirašytą sutartį tris dviaukščius traukinius po tris vagonus už 27 mln. eurų pagamino Čekijos „Škoda“.

Kelionės metu bus galima naudotis nemokamu belaidžiu internetu, įkrauti mobiliuosius įrenginius, keleiviai galės vežtis dviračius, vežimėlius ar didesnį bagažą.

Sekmadienį įsigaliojo ir naujas „Lietuvos geležinkelių“ traukinių eismo tvarkaraštis. Naujieji elektriniai traukiniai iš Vilniaus į Minską išvyks kasdien 6.15 val. ir 15.05 val.

29 kilometrų ruožą nuo Kenos iki Naujosios Vilnios už 26,3 mln. eurų elektrifikavo bendrovė „Fima“. Iki šiol į Minską kursavo tik dyzeliniai keleiviniai traukiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius