Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Vilniaus į Plungę vykti norėjusi moteris liko sostinėje: traukinio tiesiog nebuvo

Netoli Plungės gyvenanti Monika kartais atvyksta į sostinę – sutvarkyti reikalų, aplankyti čia gyvenančių giminaičių. Moteris važiuoja traukiniu Vilnius–Klaipėda–Vilnius, o iš stoties Plungėje ją pasiima duktė arba žentas. Tačiau paskutinė jos kelionė baigėsi netikėtai – moteriai teko nakvoti Vilniuje, nes, atvykusi į Geležinkelio stotį, ji sužinojo, kad dėl remonto traukinys atšauktas.
AB „Lietuvos geležinkeliai“ pristatė naują modernų traukinį
AB „Lietuvos geležinkeliai“ traukinys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kartkartėmis Vilniuje apsilankanti plungiškė pasakojo ir šįkart atvažiavusi į Vilnių, nes turėjo keletą reikalų. Apnakvindina ją visada sostinėje gyvenančios giminaitės, tad kelionės malonios – o ir važiavimas traukiniu iš Plungės į Vilnių neprailgsta. Moteris sako jau ir pamiršusi, ką reiškia keliauti autobusu.

Pasigedo informacijos

Šįkart paviešėjusi Vilniuje Monika namo susiruošė pirmadienio pavakarę. Tačiau Vilniaus geležinkelio stotyje jos laukė nemaloni staigmena: kasose moteris sužinojo, kad bilieto jai neparduos, kadangi traukinio, kuriuo Monika ketino važiuoti namo, paprasčiausiai nebus. Esą kažkur remontuojamas geležinkelio ruožas, todėl kai kurie traukiniai nevažiuoja.

„Nieko nebuvau net girdėjusi apie tai, labai nustebau. Gal galima buvo mėginti važiuoti autobusu, bet aš pasirinkau pernakvoti dar vieną naktį Vilniuje. Gerai, kad turėjau kur. Ką daryti į tokią situaciją patekusiems žmonėms, kurie neturi jokių artimųjų sostinėje, o autobusai nebevažiuoja?“ – piktinosi moteris.

Labiausiai ją nustebino tai, kad informacijos apie atšauktus traukinius kone nėra: „Štai neseniai per radiją girdėjau, kad atpigs įvažiavimas į Neringą. Tai tokius dalykus skelbia per radiją, o kad traukiniai atšaukti, tai nesugeba pranešti. O juk traukiniai daugybei žmonių yra aktualu.“

Traukiniai atšaukti dėl remonto

Nemažai traukinių pastaruoju metu nevažiuoja dėl geležinkelio atkarpų remonto.

Šie viešinimo kanalai sulaukia daugiausia keleivių dėmesio, tačiau dar kartą apsvarstysime ir kitas galimas viešinimo priemones, – pažadėjo I.Čiuberkytė.

Bendrovė informavo, kad šių metų rugpjūčio 21–24 dienomis dėl antrojo kelio statybos darbų tarpstotyje Telšiai–Lieplaukė pasikeitė keleivinių traukinių Vilnius–Klaipėda–Vilnius ir Radviliškis–Klaipėda–Radviliškis grafikai, o dalis šiais maršrutais važiuojančių traukinių atšaukiami. Šiuo metu tarpstotyje Telšiai–Lieplaukė baigiami naujo geležinkelio kelio atkarpos įrengimo darbai. Nuo sekmadienio vakaro ruože vykdomi intensyvūs darbai, todėl ruože Šiauliai–Klaipėda nevykdomas traukinių eismas. Rugpjūčio 21–24 d. dalis maršrutų Vilnius–Klaipėda trumpinami iki Šiaulių: 6.45 val., 9.45 val. ir 16.40 val. į Klaipėdą iš Vilniaus išvažiuodavę traukiniai rugpjūčio 21–24 dienomis važiuoja maršrutais Vilnius–Šiauliai. Iš Šiaulių geležinkelio stoties šie traukiniai išvyksta 9.35 val., 12.22 val. ir 19.40 val.

„Šiuo metu ruožas Telšiai–Lieplaukė yra vienkelis geležinkelis, ši atkarpa labai trukdo eismo srauto pralaidumui, nes kyla priešpriešinių traukinių prasilenkimo, lėčiau judančių traukinių pralenkimo problemų. Baigus šiuo metu vykdomus antrojo kelio statybos darbus bus padidintas geležinkelio transporto patrauklumas pervežant krovinius, ruožas taps saugesnis traukinių ir automobilių transporto eismui, ruožo pralaidumas taps gerokai didesnis, nes bus sudaryta galimybė ruože Telšiai–Lieplaukė vykdyti krovininių traukinių eismą iki 120 km/val. greičiu, keleivinių traukinių eismą – iki 160 km/val. greičiu“, – teigė „Lietuvos geležinkelių“ Komunikacijos departamento atstovė Inga Čiuberkytė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Lietuvos geležinkelių“ traukinys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Lietuvos geležinkelių“ traukinys

„Lietuvos geležinkelių“ atstovė taip pat patikino, kad informacija apie pasikeitimus grafike nuolat skelbiama svetainėje traukiniobilietas.lt, taip pat „plačiai viešinama keleivių gausiai sekamame FB profilyje“. „Šie viešinimo kanalai sulaukia daugiausia keleivių dėmesio, tačiau dar kartą apsvarstysime ir kitas galimas viešinimo priemones“, – pažadėjo I.Čiuberkytė.

Traukiniobilietas.lt taip pat skelbiama, kad dėl infrastruktūros remonto darbų nuo rugpjūčio 21 iki spalio 21 d. atšaukiama ir daugiau traukinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius