Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Jau skelbiami pirkimai 2022 m. vykdyti darbus valstybinės reikšmės keliuose

Gegužės mėn. duomenimis, VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija (toliau – Kelių direkcija) jau yra pasirašiusi sutartis 95 proc. visų lėšų, skirtų 2021 metams, valstybinės reikšmės keliams administruoti, tiesti ir prižiūrėti.
Policijos patikros postas prie įvažiavimo į Vilnių
Keliai / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Iš 2021 metams valstybinės reikšmės keliams skirtų 426 mln. eurų jau yra pasirašyta sutarčių už 403 mln. eurų. Dar beveik už 140 mln. eurų sumą Kelių direkcija inicijavo ir vykdo viešųjų pirkimų procedūras, kurias pabaigus, sudarys sutartis, pagal kurias valstybinės reikšmės keliuose darbai bus pradėti dar šiemet ir tęsiami ateinančiais metais.

Pasak Kelių direkcijos vadovo Remigijaus Lipkevičiaus, kviečiame rangovus aktyviai dalyvauti šiuo metu paskelbtuose Kelių direkcijos pirkimuose ir taip planuoti ne tik šių metų, bet ir ateinančių – 2022 m. – darbus.

„Toks išankstinis planavimas sudaro sąlygas Kelių direkcijai maksimaliai panaudoti Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšas valstybinės reikšmės keliams, o rangovams darbus pradėti iš karto po technologinės pertraukos, nuo kovo 15 d., ir atlikti kuo daugiau darbų einamaisiais metais“, – teigia Kelių direkcijos vadovas.

R.Lipkevičius atkreipė dėmesį, kad tokio išankstinio planavimo rezultatas yra akivaizdus: 2020 m. Kelių direkcijos veiklos istorijoje bus prisiminti kaip metai, per kuriuos buvo panaudota 99 proc. į Kelių priežiūros ir plėtros programą surinktų lėšų – 566 mln. Eur.

Kelių direkcija yra atsakinga už 21 tūkst. km valstybinės reikšmės kelių. Valstybinės reikšmės kelių tinklo priežiūra ir plėtra yra vykdoma pagal patvirtintas ir viešai paskelbtas kelių infrastruktūros, statinių, elementų planavimo metodikas ir pagal aiškius kriterijus sudarytas prioritetines eiles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius