Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV oro uostai sugriežtins elektroninių įtaisų patikros taisykles

JAV oro uostai dėl teroristų išpuolių grėsmės sugriežtins didesnio nei mobiliojo telefono dydžio elektroninių įtaisų patikras.
Niujorko oro uostas
Niujorko oro uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV transporto saugumo administracija (TSA) paskelbė ketinanti laipsniškai įgyvendinti įsaką, pagal kurį tokius elektroninius įtaisus, įskaitant nešiojamuosius kompiuterius, elektroninių knygų skaitykles ir planšetinius kompiuterius, reikalaujama tikrinti atskirai nuo registruojamo ir rankinio bagažo.

Oro uostų darbuotojai prašys keleivių išimti įtaisus iš krepšių ir kuprinių ir prieš patikrą sudėti juos į atskiras dėžutes. Toks reikalavimas galiojo ir anksčiau, bet buvo taikytas tik nešiojamiesiems kompiuteriams. Dabar gi elektroninių įtaisų sąrašas bus išplėstas.

Pasak laikinosios TSA vadovės Huban Gowadia, naujosios taisyklės bus taikomos visiems vidaus ir tarptautiniams skrydžiams. Kiek anksčiau šiais metais administracija išbandė šią tvarką dešimtyje JAV oro uostų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius