Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK prasidėjo dar vienas geležinkelių tinklo darbuotojų streikas

Didžiojoje Britanijoje maždaug 40 tūkst. geležinkelių darbuotojų trečiadienį dalyvauja streike, praėjus mėnesiui po didžiausio streiko per 30 metų, JK susiduriant su giliausia per pastaruosius dešimtmečius pragyvenimo išlaidų krize.
Geležinkelis
Geležinkelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dėl streiko, surengto darbuotojams reikalaujant didesnio darbo užmokesčio ir geresnių darbo sąlygų, visoje šalyje geležinkelių tinklas praktiškai sustojo, nes važiuoja tik kas penktas traukinys. Tai sukėlė didelių trikdžių piko valandomis tarp keliaujančiųjų į darbą ir atgal, o daugelis gyventojų tiesiog liko namuose.

Infliacijai pasiekus aukščiausią lygį per keturis dešimtmečius ir, regis, padėčiai galint dar labiau blogėti, pragyvenimo išlaidų krizė kelia didžiulį iššūkį užsienio reikalų sekretorei Lizai Truss ir buvusiam finansų ministrui Rishi Sunakui, kurie susigrums dėl galimybės premjero poste pakeisti Borisą Johnsoną.

Londono metro traukiniai ir autobusai važiavo kaip įprasta, tačiau „Eurostar“ sumažino Lamanšo tunelį kertančių traukinių skaičių, nors vežėjos darbuotojai ir neprisijungė prie streiko.

RMT geležinkelių darbuotojų profsąjungos generalinis sekretorius Mickas Lynchas pareiškė, kad streikai yra būtini, nes atlyginimų augimas atsilieka nuo infliacijos JK, kuri šiuo metu siekia 9,4 proc. ir toliau auga.

„Network Rail“ nepagerino savo ankstesnio atlyginimo pasiūlymo, o traukinių bendrovės mums nepasiūlė nieko naujo“, – teigė jis.

Praėjusį mėnesį RMT surengė trijų dienų streiką, taip pat praktiškai paralyžiavusį geležinkelių tinklą.

„Vyriausybė turi nutraukti savo kišimąsi į šį ginčą, kad darbdaviai galėtų susitarti su mumis derybomis“, – paragino M.Lynchas.

Savo ruožtu vyriausybė paragino profsąjungų vadovus ir geležinkelių operatores išspręsti ginčą.

Tikimasi, kad susisiekimo paslaugos bus atnaujintos ankstyvą ketvirtadienio rytą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius