Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kai kurios kelionės lėktuvu į užsienį rusams pabrango net 73 proc.

Į užsienį lėktuvu norintiems keliauti rusams bilietų kainos per pirmąjį 2015 m. pusmetį išaugo vidutiniškai 25 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, rašo naujienų svetainė izvestia.ru.
Keleivis Maskvos Vnukovo oro uoste
Keleivis Maskvos Vnukovo oro uoste / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Lėktuvų bilietai iš Maskvos į Kijevą per šį laikotarpį vidutiniškai pabrango net 54 proc., į Jerevaną 36,5 proc., į Rygą 30 proc., o į Alma Atą 34,5 proc.

Tuo tarpu kelionės lėktuvu į Moldovos sostinę Kišiniovą atpigo 5,5 proc.

Į Tel Avivą, Paryžių, Berlyną ar Antaliją nusprendę keliauti rusai dabar taip pat turės plačiau atverti savo pinigines, nes bilietų šiomis kryptimis kaina vidutiniškai išaugo 24 proc.

Labiausiai, net 73 proc., pabrango skrydžiai iš Rusijos į Turkijos didmiestį Stambulą, Prahą (45 proc.) ir Barseloną (51 proc.).

Labiausiai, net 73 proc., pabrango skrydžiai iš Rusijos į Turkijos didmiestį Stambulą, Prahą (45 proc.) ir Barseloną (51 proc.).

Aviabilietai Rusijos vidaus skrydžiams brango ne taip drastiškai – vos 7 proc.

Rusijos lėktuvo keleivių sąjungos atstovas Kirilas Jankovas mano, kad tolesnis lėktuvų bilietų kainų augimas yra neišvengiamas.

„Didelė dalis mūsų turimų lėktuvų yra pagaminti užsienyje, jie beveik visi pirkti išsimokėtinai užsienio valiuta. Už techninį aptarnavimą, net jeigu jis atliekamas ir Rusijoje, mokama taip pat užsienio valiuta. Dėl to rublio kurso kritimas pabrangino lėktuvų bilietus“, – sakė K.Jankovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius