-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune bus įrengta 300 naujų viešojo transporto stotelių stoginių

Kauno miesto taryba trečiadienį patvirtino savivaldybės viešojo transporto stotelių stoginių įrengimo ir priežiūros koncesijos konkurso sąlygas. Artimiausiu metu bus skelbiamas koncesijos konkursas, kurio laimėtojas mieste įrengs daugiau nei 300 naujų stoginių.
Sustojimas
Viešojo transporto stotelė Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiuo metu galioja prieš penkiolika metų sudarytos viešojo transporto stoginių įrengimo ir priežiūros sutartys. Pagal jas paslaugų teikėjai savo lėšomis įrengė ir prižiūri stogines viešojo transporto stotelėse, jose teikia reklamos viešinimo paslaugas ir yra atleistos nuo vietinės rinkliavos už leidimus įrengti išorinę reklamą savivaldybės teritorijoje. Minėtų sutarčių galiojimas baigiasi šių metų rugsėjo pabaigoje. Apie naujų stoginių įrengimą kalbama jau ne vienerius metus.

„Šiuo metu mieste yra 280 stoginių, kurias valdo bendrovės „Lagunta" ir „JCDecaux", bei 30 stoginių, kurias eksploatuoja savivaldybė. Pasibaigus sutartims, stogines jie turės nukelti. Naujas stogines įrengs koncesininkas", – teigė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Birželio 26 d., Kauno miesto taryba patvirtino pagrindines naujos koncesijos sutarties sąlygas bei nustatė koncesijos suteikimo konkurso etapus. Planuojama, jog naujasis koncesininkas stogines prižiūrės 10 metų. Miesto taryba taip pat pritarė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos siūlymui konkurso sąlygose didesnę reikšmę teikti ne centrinėje miesto dalyje planuojamų stoginių įrengimo terminui, bet dizainui.

Su konkurso laimėtoju bus sudaryta koncesijos sutartis. Koncesininkui bus suteiktas leidimas suprojektuoti ir įrengti ne mažiau kaip 339 standartinio dydžio stogines, o visos sutarties galiojimo metu koncesininkas dar privalės kasmet papildomai įrengti po 3 stogines.

Koncesininkas visą veiklą, susijusią su stoginių projektavimu, įrengimu, naudojimu ir priežiūra bei paslaugų teikimu, turės atlikti savo lėšomis.

Konkurso sąlygose bus nustatyti detalūs reikalavimai stoginių konstrukcijai, architektūrai pagal išskirtas miesto zonas, šaligatvių plotį, dangą, keleivių srautus. Taip pat bus nustatyti specialieji reikalavimai stoginėms, kurios bus įrengiamoms saugomose paveldo teritorijose.

Miestas bus suskirstytas į tris zonas: pirmojoje, centrinėje miesto zonoje, stoginės turės būti aukštesnės kokybės, architektūriniu požiūriu derėti su aplinka, antrojoje zonoje bus įrengtos šiek tiek paprastesnės stoginės, trečiojoje zonoje – antivandalinės stoginės, kuriose stiklas galės būti keičiamas atsparesnėmis medžiagomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius