Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kauno oro uoste bręsta konkurencinė kova dėl aviacijos specialistų

Šių metų kovo mėnesio 18 dieną orlaivių techninės priežiūros įmonė „FL Technics“ pasirašė penkerių metų bendradarbiavimo sutartį su Kauno Technologijos Universitetu. Sutartyje numatyta, kad abi jos šalys bendradarbiaus rengiant aviacijos inžinerijos specialistus, mokslines konferencijas bei seminarus ir vykdant Universiteto studentų praktikas.
„FL Technics“ angaras Kauno oro uoste
„FL Technics“ angaras Kauno oro uoste / FLT nuotr.

Šią savaitę žiniasklaidoje pasirodė naujiena, kad pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ yra pasirengusi naujajame 1,5 mln. litų kainavusiame orlaivių remonto angare įdarbinti iki 40 aviacijos specialistų. Tuo tarpu jau spalio mėnesį Kauno oro uoste ims veikti net 25 mln. litų vertinamas modernus „FL Technics“ lėktuvų techninės priežiūros centras. 8200 kv. metrų ploto centre per artimiausius penkerius metus planuojama sukurti iki 600 naujų darbo vietų. Turint omenyje lėktuvų techninės priežiūros specialistų paklausą visame pasaulyje, kompanijos vadovybė iš anksto ieško būdų, kaip sukurti pakankamą tokių specialistų pasiūlą mūsų šalyje.

Pagal naujai pasirašytą sutartį, Kauno technologijos universiteto (KTU) aviacijos inžinerijos studentai galės susipažinti su moderniausiomis centre įdiegtomis technologijomis, atlikti praktiką įmonėje bei, sėkmingai baigus studijas, įsidarbinti viename iš 32 FL Technics lėktuvų techninio aptarnavimo stočių Europoje, NVS šalyse, Afrikoje ar Azijos-Ramiojo vandenyno regione.

„Pirmadienį vykusio susitikimo metu ne tik pasirašėme ilgalaikio bendravimo sutartį bet ir aptarėme aviacijos verslo ateitį Lietuvoje. Orlaivių techninio aptarnavimo specialistų trūkumas yra vis didėjanti problema ne tik Europoje bet ir visame pasaulyje. Mūsų naujai duris atversiančiame lėktuvų techninės priežiūros centre Kaune bus aptarnaujami didžiausi ir moderniausi orlaiviai tokie kaip Boeing 747 ir Boeing 787 Dreamliner. Šių modelių priežiūrai reikalingi tik aukščiausios kvalifikacijos specialistai. Bendradarbiaudami su KTU ir sieksime sukurti vietinę tokių specialistų pasiūlą,“ – teigė „FL Technics“ įmonės direktorius Jonas Butautis.

Reuters / Scanpix / Postimees.ee /Ryanair
Reuters / Scanpix / Postimees.ee /Ryanair

Nuo 2011-ųjų metų FL Technics kompanija yra prestižinės Boeing Goldcare programos partnerė. Šios programos dalyviams yra suteikiama išskirtinė teisė aptarnauti Boeing Dreamliner serijos orlaivius. Šiuo metu tokio tipo orlaivių priežiūros centrų yra vienetai, o naujasis „FL Technics“ centras Kaune bus pirmasis ir kol kas vienintelis Boeing 787 remontui pritaikytas centras Rytų Europoje bei NVS regione.

„Džiaugiamės „FL Technics“ įmonės pademonstruotu pasitikėjimu mūsų universitete suteikiamo išsilavinimo kokybe, kurią dar labiau pagerinsime bendradarbiaudami su tokio masto kompanija. Bendradarbiavimas suteiks mūsų dėstytojams ir studentams galimybę susipažinti su naujausiomis technologijomis orlaivių priežiūros srityje bei praktiškai pritaikyti paskaitų metu įgytas teorines žinias. Be to, sėkmingai studijas pabaigusiems KTU absolventams atsivers realios galimybės įsidarbinti pagal specialybę. Ši sutartis yra itin svarbus žingsnis ne tik aukštojo mokslo ir verslo struktūrų bendradarbiavimo, bet ir aviacijos vystymosi Lietuvoje istorijos atžvilgiu,“ – sutarties svarbą pabrėžė KTU rektorius Petras Baršauskas.

„FL Technics“, sparčiai besiplečianti kompanija, turi atstovybes Lenkijoje, Italijoje, Rusijoje, Didžiojoje Britanijoje, Malaizijoje ir Lietuvoje bei 32 lėktuvų operatyviojo techninio aptarnavimo stotis Europoje, NVS šalyse, Afrikoje ir Azijos-Ramiojo vandenyno regione.

„FL Technics“ – tai kompanija, pasauliniu mastu teikianti kompleksines orlaivių techninės priežiūros ir remonto paslaugas. „FL Technics" savo klientams siūlo ilgametę aviacijos patirtį ir individualiai kiekvienam klientui pritaikytus sprendimus: bazinę ir linijinę įvairių orlaivių tipų techninės priežiūros, variklių valdymo, inžinerinio palaikymo ir techninės priežiūros planavimo, orlaivių važiuoklės remonto, orlaivių atsarginių dalių ir komponentų, logistikos bei techninio mokymo paslaugas ir konsultacijas. Techninės priežiūros sprendimai yra įgyvendinami pagrindinėje bazėje Lietuvoje ir 32 linijinės (operatyviosios) techninės priežiūros stotyse, veikiančiose Europos, NVS bei Azijos-Ramiojo vandenyno regionuose.

„FL Technics“ savo veiklą vykdo remdamasi tarptautiniais sertifikatais (EASA Part 145, Part M, Part 147, Part 21) ir kitų valstybių civilinės aviacijos administracijų reikalavimais (Bermudų, Rusijos Federacijos, kt.). „FL Technics“ priklauso aviacijos verslo įmonių grupei „Avia Solutions Group”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius