-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Technologijų amžius: nori 7 bilietų – rašyk prašymą „Lietuvos geležinkeliams“

„2018-ieji: nori geležinkelių kasoje įsigyti 7 bilietus – pildyk popierinį prašymą“, – feisbuke nusistebėjo vienas vartotojas, panoręs įsigyti 7 bilietus iš Kauno į Vilnių. Pasirodo, kad, norint pirkti daugiau nei 5 bilietus, reikia rašyti popierinį prašymą Keleivių vežimo direkcijos direktoriui.
Prašymas „Lietuvos geležinkeliams“
Prašymas „Lietuvos geležinkeliams“ / Feisbuko vartotojo nuotr.

Feisbuko vartotojas pasidalijo, kaip atrodo prašymas įsigyti 7 bilietus. Jis yra adresuotas Keleivių vežimo direkcijos direktoriui, jį yra pasirašiusi ir savo atspaudą uždėjusi pardavimų agentė.

Prašymo tekstas skamba taip: „Prašau parduoti kelionės bilietus 7 keleivių grupei 2018 m. 09 mėn. 02 d. važiuoti traukiniu Nr. 832 nuo stoties Kaunas iki stoties Vilnius.“

Toliau yra nurodomi bilietų numeriai. Jį ir įrašo komentatorius feisbuke nustebino, kad kažkodėl reikia pildyti prašymą, norint įsigyti daugiau bilietų, juk yra 2018 metai.

Tiesa, keleivis pabrėžė, kad prašymas įsigyti bilietus buvo patenkintas labai greitai – jis su draugų kompanija į stotį atvyko likus maždaug pusvalandžiui iki išvykimo, ir bilietų klausimas buvo sutvarkytas mažiau nei per 5 minutes. Be to, kasininkė pritaikė 10 proc. nuolaidą šiam dideliam pirkiniui.

„Lietuvos geležinkeliai“ 15min paaiškino, kad ateityje tokios tvarkos atsisakys, o kol kas grupės bilieto kitaip nei pildant prašymą įsigyti nėra įmanoma.

„Kol kas grupės bilietus galima įsigyti tik bilietų pardavimo kasose, čia reikia užpildyti laisvos formos prašymą, kuriame būtų pateikta bilietų pardavimui reikalinga informacija: bilietų skaičius, maršrutas, traukinio numeris, išvykimo data“, – rašoma laiške 15min.

Įmonės teigimu, jau yra pradėti programavimo darbai, kuriuos pabaigus grupės bilietus bus galima įsigyti ir internetu, nepildant tokio prašymo.

„Kai tik atsiras tokia galimybė, prašymų pildyti nebereikės nei perkant grupės bilietus internetu, nei kasose“, – paaiškino „Lietuvos geležinkeliai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius