-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keleivių skaičius Vilniaus oro uoste šiemet sumažėjo 7 proc.

Vilniaus oro uoste, kuris mėnesį dėl nusileidimo tako rekonstrukcijos neveikė, šiemet keleivių skaičius sumažėjo 7 proc., tačiau vien rugsėjį jų padaugėjo dešimtadaliu.
Kilimo ir tūpimo tako atidarymas
Kilimo ir tūpimo tako atidarymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus oro uostas pranešė, kad per devynis šių metų mėnesius aptarnavo 2,685 mln. keleivių – 7 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu metu. Skrydžių per tą patį laikotarpį sumažėjo 9 proc. iki 28,3 tūkstančio.

Vien rugsėjį, palyginti su pernai rugsėju, keleivių skaičius išaugo 10 proc. iki 408,8 tūkst., o skrydžių – 3 proc. iki 4 tūkstančių.

„Jeigu vertintume tik tuos mėnesius, kai oro uostas dirbo visu pajėgumu, pamatytume, kad vidutinis mėnesinis Vilniaus oro vartų keleivių skaičiaus augimas yra 13 procentų. Manome, kad didesnį keliaujančiųjų srautą jau galima pastebėti ne tik statistikos skaičiuose, bet ir realybėje – pamažu imame spaustis dabartiniame oro uosto terminale. Vis dėlto jo galimybės leidžia aptarnauti 3,5 milijono keleivių per metus – jau pernai šią ribą peržengėme, neturime abejonių ir dėl šių metų“, – pranešime teigė oro uosto direktorius Olafas Martensas.

Dėl tako rekonstrukcijos nuo liepos 14-osios į Kauno oro uostą iš Vilniaus 35 dienoms perkelta didelė dalis skrydžių. Per šį laiką Kaune buvo aptarnauta apie 370 tūkst. keleivių ir apie 3,5 tūkst. skrydžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius