Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionė traukiniu iš Vilniaus į Kėdainius – be galimybės išlipti

Nusprendusi į namus Kėdainiuose grįžti traukiniu, važiuojančiu iš Vilniaus į Klaipėdą, vyresnio amžiaus moteris pasigailėjo: traukinys jos gimtuosiuose Kėdainiuose sustojo, tik durų neatidarė, kad keleiviai galėtų išlipti. Pagalbos iš traukinio palydovių sulaukti irgi nepavyko, tad kelionę teko pratęsti net iki Šiaulių. „Lietuvos geležinkeliai“ teisinasi – tai techninis gedimas.
AB „Lietuvos geležinkeliai“ pristatė naują modernų traukinį
Traukinys Vilnius-Klaipėda / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilnietė Renata 15min papasakojo apie savo mamos, kuri praėjusią savaitę atvyko aplankyti anūko į sostinę, kelionę į Kėdainius. Namo Renatos mama, vyresnio amžiaus moteris, išsiruošė penktadienio vakarą, traukiniu Vilnius–Klaipėda, 17.45 val. Tiesa, neįsigijusi iš anksto bilieto moteris vos neliko Vilniaus geležinkelio stotyje.

Jau šis dalykas, kaip sako Renata, nustebino: „Nors „Lietuvos geležinkeliai“ jau bene dešimtmetį skundžiasi, kad keleivių jiems pervežti neapsimoka, bet papildomų vagonų piko metu nekabina. Matyt, iš principo. Studentai pasakoja, kad penktadieniais į šį vakarinį traukinį paskutiniai bilietai išparduodami ryte, o aš savo akimis antrąją Kalėdų dieną mačiau, kaip į Vilnių susiruošusi didelė šeima, tarp jų ir mama su kūdikiu ant rankų, taip ir liko stovėti Kėdainių stotyje (ir ne tik jie), nes traukinio sąstatas iš trijų vagonų (čia tarpušvenčiu, kai pas gimines, namo ar į kaimą važiuoja net tie, kurie paprastai niekada niekur nevažiuoja), o stovinčių neima.“

Vis dėlto į traukinį moteris buvo priimta, bilietą įsigijo vagone, o ir sėdimų vietų, kaip paaiškėjo, buvo.

Sustojo, tik durų neatidarė

Traukinys pajudėjo laiku, keliauk ir mėgaukis. Kaišiadorys, Jonava, Kėdainiai. Traukinys sustojo, tačiau durys neatsidarė.

„Traukinys pajudėjo laiku, keliauk ir mėgaukis. Kaišiadorys, Jonava, Kėdainiai. Traukinys sustojo, tačiau durys neatsidarė. Nė viename vagone. Norintys išlipti maigė durų mygtukus iš vidaus (taip, labai modernu, vien elektronika), norintys įlipti tą patį darė lauke. Bergždžiai. Keleiviai ėmė šauktis palydovių, o palydoves lyg vėjas nupūtė – gal naujuosiuose traukiniuose joms specialiai koks slaptas kambarėlis įrengtas nuo keleivių pasislėpti? Po dviejų minučių traukinys pajudėjo. Pagal grafiką. Kur tuo metu žiūrėjo mašinistas? Nežinia, gal į pavasarėjantį mišką kitoje pusėje, o gal facebook‘e postino #palikomkeleiviusantledohaha. Na, suprantama, 19 val., jau temo, nesimatė“, – ironiškai mamos nuotykių pradžią nupasakojo Renata.

Po kelių minučių, kai traukinys pajudėjo, vagone pasirodė, anot Renatos, besišypsanti palydovė ir nuramino – esą nieko baisaus nenutiko, galima mėgautis kelione, o Radviliškyje Kėdainiuose išlipti norėję keleiviai galės persėsti į traukinį Klaipėda–Vilnius, kuris juos parveš namo.

„Už tą kelionę atgal papildomai mokėti nereikės – ačiū „Lietuvos geležinkeliams“, – toliau ironizavo Renata. – Taip pat palydovės paaiškino, kad dabar traukinio sustabdyti jau visiškai neįmanoma, jis turi važiuoti pagal grafiką. Nesvarbu, kad kone kas antrą dieną vėluoja po pusvalandį, penktadienį buvo ne ta diena.“

Nuvažiavo iki Šiaulių

Šiauliuose visiems teko sėsti į atgal važiuojantį traukinį, kuris 22 val. (vietoj planuoto sugrįžimo 19 val.) atvyko į Kėdainius ir atidarė duris!

Tačiau privažiavus Radviliškį paaiškėjo, kad teks keliauti net iki Šiaulių. Renata sako, kad tada jau mama pajuokavo galbūt ir jūrą tą vakarą pamatysianti.

„Deja, užgimusios viltys tą naktį pamatyti Baltijos jūrą sužlugo. Šiauliuose visiems teko sėsti į atgal važiuojantį traukinį, kuris 22 val. (vietoj planuoto sugrįžimo 19 val.) atvyko į Kėdainius ir atidarė duris!

Tiesa, Kėdainiuose geležinkelio stotis yra gana toli nuo gyvenamųjų rajonų. Be abejo, paskutinis miesto autobusas tą vakarą jau buvo išvažiavęs… Beje, vienai mamos bendrakeleivei dar reikėjo grįžti namo į mažą miestelį Kėdainių rajone, o vienintelė likusi transporto priemonė už prieinamą kainą buvo nuosavos kojos. Jei ne geri žmonės, būtų tekę prie stoties nakvoti, nes stotį naktį užrakina. Ir įdomu, kur nakvojo tie, kurie Kėdainiuose taip ir neįlipo į šį traukinį – jis penktadienio vakarą buvo paskutinis“, – su liūdna šypsena kalbėjo Renata.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Traukinys
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Traukinys

Tik gedimas

„Lietuvos geležinkeliai“ situaciją 15min pakomentavo trumpai. Esą tai buvęs techninis gedimas, o nepatogumų patyrusiems keleiviams net žada nuolaidų.

„Atsiprašome keleivių dėl situacijos ir patirtų nepatogumų. Durys neatsidarė dėl techninio gedimo. Aiškinamės, kodėl taip įvyko, kad ateityje išvengtume panašių situacijų. Visiems keleiviams, kurie dėl to patyrė nesklandumų – negalėjo laiku išlipti ar įlipti, kompensuosime kelionės išlaidas, o kitai kelionei suteiksime 50 procentų nuolaidą“, – teigiama „Lietuvos geležinkelių“ Komunikacijos departamento atstovės Inos Čiuberkytės pateiktame komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius