Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelių plėtra bus paprastesnė

Vyriausybė šiandien pritarė įstatymų projektams, pagal kurių nuostatas būtų galima rezervuoti šalia valstybinės reikšmės kelių esančius laisvus valstybinės žemės plotus.
Magistralinis kelias
Magistralinis kelias

Siūloma nustatyti, kad žemė neprivatizuojama jei ji užimta valstybinės reikšmės kelių su šalia jų esančiais valstybinės žemės plotais, pagal teritorijų planavimo dokumentus ar žemės valdos projektus priskirtais šių kelių plėtrai.

Suintensyvėjus eismui, būtų galima greičiau vykdyti kelio rekonstrukcijos, plėtros ir kitus darbus, nes nereikėtų pradėti žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūrų. Tokie valstybinės žemės plotai būtų priskirti neprivatizuojamai žemei, uždraudžiant juos parduoti ar atkurti į juos nuosavybės teises.

Tiek Lietuvos Konstitucinis Teismas, tiek Europos Žmogaus Teisių Teismas laikosi nuostatos, jog įstatymų leidėjas turi teisę apibrėžti nuosavybės teisių atkūrimo sąlygas, atsižvelgiant ne tik į buvusio savininko interesus, tačiau ir į susiklosčiusį faktinį žemės naudojimą bei visuomenės poreikius.

Tam, kad valstybinės ar vietinės reikšmės kelių plėtrai rezervuota, neišnuomota ir neperduota neatlygintinai naudotis valstybinė žemė atitiktų geros agrarinės būklės ir aplinkosaugos reikalavimus, Vyriausybė įgaliojo Lietuvos automobilių kelių direkciją užtikrinti šios žemės priežiūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius