Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturiese „Passate“, neskaitant šuns: kiek per metus pabrango kelionė į Palangą?

Jeigu važiuojate ne vienas, automobilis išlieka pigiausiu būdu nuvažiuoti į Palangą. Tiesa, šiais metais gerokai pabrangus degalams, tokios kelionės kainos taip pat išaugo. 15min apskaičiavo, kiek kelionė į pajūrį kainuoja paprastu automobiliu, elektromobiliu ir viešuoju transportu.
Pirmadienis Palangoje
Pirmadienis Palangoje / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Gerokai pakilusios degalų kainos paveiks šių metų keliones – ar kalbėtume apie tolimas, ar artimas išvykas.

Augančios kainos degalinių švieslentėse matytos jau kurį laiką. Taigi kai kuriuos gyventojus jau privertė koreguoti savo keliones.

15min kalbintas Erikas į pajūrį automobiliu iš Kauno važinėdavo dažnai – tiek darbo, tiek asmeniniais tikslais. Tačiau dabar jis pastebi, kad šiais metais dėl degalų kainų į Palangą užsuka rečiau. Dažniausiai tokios kelionės šiemet buvo darbo tikslais, o asmeninių skaičių pašnekovas sako sumažinęs.

Visgi padidėjęs dėmesys degalų kainoms išmokė ir naudingų įgūdžių. „Degalų sunaudojimas yra labai sąlyginis dalykas, kuris priklauso nuo to, kiek automobilis suvartoja, bet galiu duoti patarimą – skirtumas važiuojant 140 km/val. ar 110 km/val. yra apie 1,5–2 litrai šimtui kilometrų“, – pasakojo Erikas.

Jis prisimena, kad kartą, važiuodamas į darbinę kelionę į Klaipėdą ir turėdamas daugiau laiko, paeksperimentavo visą kelionę važiuodamas pirma juosta kartu su vilkikais. Taip pavyko sutaupyti po 2 litrus degalų 100 km.

„Realiausias būdas sutaupyti, iš mano pusės, yra greičio mažinimas, kas realiai jaučiasi matuojant tokį kiekį kilometrų pirmyn–atgal. Dar iš asmeninio pastebėjimo sakyčiau, kad padaugėjo vairuotojų, kurie renkasi mažesnį greitį“, – kalbėjo pašnekovas.

Kiek kainuos nuvažiuoti iš Vilniaus į Palangą 14 metų „VW Passat“?

Iš sostinės į Palangą važiuojantiems atostogautojams kelionė automobiliu kainuotų priklausomai nuo jų automobilio „apetito“.

Čia, žinoma, laimės naujesnių ir ekonomiškesnių automobilių savininkai, tačiau didžiąją dalį šalies automobilių parko sudaro senesni automobiliai. Skelbiama, kad vidutinis automobilio amžius Lietuvoje yra apie 14 metų, o vienas populiariausių modelių – „VW Passat“. Šio modelio automobilių gegužę Lietuvoje buvo įregistruota daugiausiai.

Duomenys skelbimų portaluose, kiek užmiestyje suvartoja toks automobilis, skiriasi, bet daugelio senesnių modelių kuro suvartojimo užmiestyje deklaruojamas vidurkis siekia apie 6,5 l/100 km.

Kelionė nuo Vilniaus Katedros aikštės iki Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios sudaro 332 km. Tad kiek kainuos nuvažiuoti į Palangą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius