Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija 2022-aisiais nutrauks subsidijas elektrinių ir hibridinių automobilių įsigijimui

2022 metų pabaigoje Kinija nutrauks subsidijas elektrinių ir hibridinių automobilių įsigijimui, pranešė institucijos, pareiškusios, kad šių transporto priemonių pardavimai įsibėgėjo ir kad valstybės paramos jiems nebereikia.
Hibridinis automobilis Kinijoje
Hibridinis automobilis Kinijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Penktadienį paskelbtame pranešime Finansų ministerija nurodė, kad nuo 2022 metų pradžios subsidijos elektrinių ir hibridinių automobilių pirkimui sumažės 30 proc., o iki metų pabaigos bus visiškai panaikintos.

„Atsižvelgiant į naujais energijos šaltiniais varomų transporto priemonių pramonės augimą, pardavimo tendencijas ir sklandų gamintojų vykdomą perėjimą, subsidijos <...> bus nutrauktos gruodžio 31 dieną“, – nurodė ministerija.

„Transporto priemonių, registruotų po 2022 metų gruodžio 31 dienos, įsigijimas nebebus subsidijuojamas“, – priduriama pranešime.

Elektrinių ir hibridinių automobilių pardavimai Kinijoje išaugo, o pastaraisiais mėnesiais augimas buvo didesnis kaip 100 proc., lyginant su analogišku laikotarpiu prieš metus.

Praėjusią savaitę Kinijos automobilių gamintojų asociacija apskaičiavo, kad 2022 metais šio tipo transporto priemonės sudarys 18 proc. visų parduodamų automobilių. 2019 metais rodiklis siekė vos 5 procentus.

Asociacijos duomenimis, iš 27,5 mln. automobilių, kurie bus parduoti šiais metais, 5 mln. bus elektriniai ir hibridiniai.

Taip pat skaičiuojama, kad 2021 metais visi automobilių pardavimai didžiausioje pasaulyje rinkoje tikriausiai augo 3,1 proc., ir tai buvo pirmieji pardavimų augimo metai nuo 2018-ųjų.

Kinija, didžiausia pasaulyje teršėja, užsibrėžė ambicingus tikslus skatinti elektrinių ir hibridinių transporto priemonių naudojimą ir siekia, kad iki 2035 metų dauguma automobilių šalyje būtų varomi švaria energija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius