-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kitą savaitę pradedamas statyti „Rail Baltica“ geležinkelio Rygos pagrindinis terminalas

Baltijos šalių europinės vėžės geležinkelio „Rail Baltica“ Latvijos sostinės pagrindinio terminalo, įskaitant geležinkelio stoties ir jos prieigos infrastruktūros, statyba bus pradėta lapkričio 23-ąją, pranešė įmonė „Eiropas Dzelzcela Linijas“.
Geležinkelio rekonstrukcijos darbai
Geležinkelio rekonstrukcijos darbai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iškilminga statybos pradžios ceremonija numatyta pirmadienį 10 valandą.

Skelbiama, jog projekto įgyvendinimas vyks etapais, darbų metu toliau veiks tiek geležinkelio, tiek ir autobusų stotis. Statybos bendrovių grupė „BeReRIX“, bendradarbiaudama su miesto tarnybomis, užtikrins eismo ir pėsčiųjų judėjimą statybvietėje.

Rygos centrinio traukinių terminalo ir Rygos tarptautinio oro uosto terminalų projektavimas ir statyba yra patikėti valstybės įmonei „Europos Dzelzcelu Linijas“, tačiau ateityje už tai bus atsakinga bendra Baltijos šalių įmonė „RB Rail“. Nežiūrint to, visos pasirašytos sutartys ir visi pradėti pirkimai bus įgyvendinti.

„Rail Baltica“ integruos Baltijos šalis į Europos geležinkelių tinklą. Vykdant projektą, nuo Talino iki Lietuvos ir Lenkijos pasienio bus nutiesta europinio standarto (1435 mm) elektrinė 870 kilometrų ilgio geležinkelio vėžė keleiviniams ir krovininiams traukiniams.

Apskaičiuotos pradinės projekto išlaidos yra 5,8 mlrd. eurų, kurių dalis finansuojama iš ES lėšų. Tikėtasi, kad projektas bus baigtas ir atidarytas eismui 2026 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius