-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėda bendradarbiaus su pasaulinės reikšmės JAV jūrų uostais

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto ir Susisiekimo ministerijos atstovų delegacija, lydima Lietuvos ambasadoriaus JAV Žygimanto Pavilionio, kovo 10–13 dienomis pasirašo dvišales bendradarbiavimo sutartis su pasaulinės svarbos Majamio, Naujojo Orleano ir Hjustono uostais.
Klaipėdoje šį sezoną ketina apsilankyti 63 kruiziniai laivai.
Klaipėdoje šį sezoną ketina apsilankyti 63 kruiziniai laivai. / Klaipėdos uosto direkcijos nuotr.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus Arvydo Vaitkaus vadovaujama delegacija kovo 10–13 d. atstovauja Lietuvai didžiausioje pasaulio kruizinės laivybos parodoje ir konferencijoje „Cruise Shipping Miami 2014“.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną pagrindiniame Majamio uosto stende Klaipėdos ir Majamio uostų vadovai pasirašė dvišalę bendradarbiavimo sutartį, kurios parengimas inicijuotas Lietuvos ambasadoriaus vizito Majamyje metu sausį.

Ž.Pavilionis sveikino šį uostų žingsnį ir pabrėžė, kad tai – unikali galimybė pristatyti Klaipėdą pasaulinio lygio uostui, kur prasideda vienas iš septynių pasaulinių kruizų.

A.Vaitkus akcentavo, jog į JAV ir parodą Majamyje Klaipėdos uosto atstovai atvyko rekordiniais metais – 2014 m. kruiziniai laivai čia užsuks daugiausiai kartų istorijoje.

Dvišalis Klaipėdos ir Naujojo Orleano uostų bendradarbiavimo susitarimas pasirašytas didingoje Misisipės deltoje įsikūrusiame ir ilgiausią pasaulyje švartavimosi krantinę turinčiame Naujojo Orleano uoste.

„Cruise Shipping Miami“ kasmet pritraukia dešimtis tūkstančių kruizine laivyba bei turizmu besidominčių lankytojų ir apie 1000 dalyvių iš daugiau nei 100 valstybių.

Kovo 12 d. A.Vaitkus kartu su susisiekimo viceministru Arijandu Šliupu taip pat pasirašė susitarimą su JAV džiazo gimtinėje Naujajame Orleane įsikūrusio vieno didžiausių JAV pietryčių uostų vadovais.

Dvišalis Klaipėdos ir Naujojo Orleano uostų bendradarbiavimo susitarimas pasirašytas didingoje Misisipės deltoje įsikūrusiame ir ilgiausią pasaulyje švartavimosi krantinę turinčiame Naujojo Orleano uoste.

Ž.Pavilionis pabrėžė, kad regimai stiprėjantys ryšiai su Luizianos valstija Lietuvai itin svarbūs – tikimasi, kad jau šiais metais duris atvers naujas garbės konsulatas Luizianoje, vadovaujamas Naujojo Orleano miesto tarybos pirmininkės Jacquelyn Brechtel Clarkson.

„Džiaugiamės, kad Klaipėdos ryšiai su Naujuoju Orleanu stiprėja, o aktyviai vystomas ekonominis bendradarbiavimas plečiasi į svarbiausias ūkio šakas“, – sakė ambasadorius.

J.B.Clarkson teigė, jog pasirašius transatlantinės prekybos ir investicijų sutartį, Klaipėdos uostas gali tapti tikrais Naujojo Orleano vartais į Europą.

Lietuvos atstovų vizito JAV metu partnerystės susitarimas taip pat bus pasirašytas su Hjustono uosto atstovais.

Išankstiniais duomenimis į Klaipėdos uostą kruiziniai laivai šiemet atplauks 65 kartus. Prognozuojamas jais atvyksiančių turistų skaičius gali siekti apie 50 tūkst. Laukiama ir didžiausio uosto istorijoje kruizinio laivo – 317 metrų ilgio kruizinio lainerio „Celebrity Eclipse“. Kruizinis sezonas Lietuvos uostamiestyje startuoja gegužės 8 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius