-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos uostas kruizinę laivybą aktyvins su Majamiu

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena triukšmingai paminėta ir kasmetinėje didžiausioje pasaulio kruizinės laivybos parodoje ir konferencijoje „Cruise Shipping Miami 2014“ (JAV). Simbolinę, Lietuvai ypatingą dieną, pasirašyta ir Klaipėdos ir Majamio uostų abipusė tarptautinio bendradarbiavimo sutartis. Ją pasirašė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus ir Majamio uosto vadovas Juan M. Kuryla. Ceremonijoje dalyvavo ir Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis.  
Klaipėdos uoste vieši itin prabangus kruizinis laivas „Silver Whisper“.
Pernai Klaipėdos uoste viešėjo itin prabangus kruizinis laivas „Silver Whisper“. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Ši sutartis reikšminga ir Klaipėdos, ir Majamio uostams. Majamio laivybos centras atveria vartus į Lotynų Ameriką bei Karibų jūrą, o 2015 metais atidarius Panamos kanalą, jo pasaulinė reikšmė išaugs dar labiau, tad šiam uostui svarbu ieškoti partnerių ne tik Azijoje, bet ir Europoje. Džiaugiamės, kad sparčiai augantis Klaipėdos uostas nuo šiol turės tokį stiprų ir reikšmingą partnerį, kaip Majamio uostas“, – pasakojo Majamyje viešintis Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus. 

Bendradarbiavimo sutartimi abu uostai įsipareigoja aktyvinti prekybinius mainus, pritraukti krovinių srautus tarp abiejų uostų, atlikti bendrus rinkos tyrimus, kuriais siekiama didinti krovinių judėjimą ir Klaipėdos, ir Majamio uostuose. Vienas iš kertinių aspektų – skatinti kruizinę laivybą ir pritraukti kuo daugiau kruizinių laivybos linijų į Klaipėdos uostą. Viešėdami Majamyje, Klaipėdos uosto atstovai susitiko ir su „Carnival Corporation“ viceprezidentais Giora Israel ir Michel Nestour. 

Ši kruizinės laivybos grupė užima beveik pusę pasaulinės kruizinės laivybos rinkos dalies ir turi 10 atskirų kruizinių linijų. Šiais metais minėtai grupei priklausantis laivas „Costa Pacifica“ į Klaipėdos uostą atplauks septynis, o laivas „Ocean princess“ – porą kartų. 

„Kruizinė laivyba Klaipėdos uoste žengia į naują etapą – šiais metais kruiziniai laivai į Lietuvą užsuks 65 kartus, keleivių turėtume sulaukti apie pusę šimto tūkstančių. Jaučiame susidomėjimą mūsų uostu. „Carvival Corporation“ laivai jau ne pirmus metus yra pamėgę mūsų uostą, kitąmet planuojame sulaukti ir kitos šios laivybos grupės kompanijos „Aida“ laivų. Stebėdami tendencijas, galime tikėtis, kad kruizinės laivybos mastai Klaipėdos uoste tik augs“, – po susitikimo su „Carnival Corporation“ vadovais dėstė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas. 

Susitikimai su kruizinių laivybos bendrovių atstovais – viena iš dalyvavimo renginyje „Cruise Shipping Miami 2014“ (JAV) dalių. Didžiulio masto renginyje Lietuvos atstovai dalyvauja jau vienuoliktą kartą. Kovo 11–13 d. veikiančioje parodoje, 18 kvadratinių metrų ploto stende Lietuvą ir Klaipėdą reprezentuoja VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, UAB „Limarko jūrų agentūra“, UAB „Klaipėdos Mėja“, UAB „Krantas Travel“, AB „Klaipėdos laivų remontas“. 

Užsukus į Lietuvos stendą galima paskanauti išskirtinių lietuviškų skanumynų bei gėrimų, stende galima gauti visą reikiamą informaciją apie Klaipėdos uostą bei naujausias turizmo galimybes Lietuvoje. Kasmet parodoje apsilanko apie dešimt tūkstančių žmonių, paslaugas parodoje pristato 900 kompanijų, konferencijos delegatų sulaukiama apie 1000. Pasauline kruizinės laivybos sostine vadinamame Majamyje renginys „Cruise Shipping Miami 2014“ organizuojamas jau jubiliejinį trisdešimtą kartą. Paroda šurmuliuos iki kovo 13 dienos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius