-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdos uosto direkcija apsisprendė dėl žemsiurbės pirkimo

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija netrukus skelbs konkursą naujai žemsiurbei pirkti. Apie planus pirkti šią techniką kalbėta jau seniai, tačiau vis nebuvo apsispręsta, kokių specifikacijų žemsiurbės reikia Klaipėdai. Po konsultacijų su uosto specialistais reikalavimų sąrašas prailgėjo iki 166 puslapių.
Klaipėdos uostas
Klaipėdos uostas / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

„Džiaugiamės, kad jau visu šimtu procentų esame pasirengę skelbti konkursą žemsiurbės-žemkasės įsigijimui. Kilo daug klausimų dėl specifikacijų, turėjome daug aršių diskusijų. Tai ilgalaikis techninis įrenginys ir turi būti maksimaliai pritaikytas mūsų uostui. Mūsų uostas yra specifinis, daug klausimų, kokio tūrio turi būti bunkeris, koks bus tokio laivo apyvartumas, keliomis pamainomis reikės dirbti. Kaip mes jį išnaudosime ar nebereikės sutarčių su kitomis bendrovėmis“, – vardijo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto vadovas Arvydas Vaitkus.

Specifikacijų sąrašas po išsamių analizių pailgėjo nuo 50 iki 166 puslapių.

Žemsiurbę įsigyti Klaipėdos uostas planuoja jau kelerius metus. Iki šiol tekdavo tokius laivus nuomotis.

Anot A.Vaitkaus, siekiama, kad Klaipėdoje dirbsianti žemsiurbė turėtų dvigubo kuro variklį, t.y. galėtų veikti varoma skirtingų rūšių degalais. „Tai būtų geras unisonas su „Klaipėdos naftos“ SGD terminalu, žemsiurbę būtų galima varyti ir dujomis ir taip eksploatacijos kaštai sumažėtų 40 proc. Tikimės labai stipriai sutaupyti“, – teigė A.Vaitkus.

Jo žiniomis, Europoje yra 3-4 gamintojai, galintys pagaminti tokį technikos įrenginį. Neatmetama galimybė, kad tokią žemsiurbę pajėgtų pastatyti ir „Vakarų laivų gamykla“ Klaipėdoje. „Žinoma, tokie įrenginiai paprastai statomi keliose kompanijose, nestatomi vienoje nuo pradžių iki galo“, – paaiškino A.Vaitkus.

Konkursą skelbti norima jau šį mėnesį. Kada žemsiurbę jau pavyktų turėti Klaipėdoje – nesiryžtama spėlioti. Dabar nekalbama ir apie kainą, kiek tokia technika kainuotų. Anksčiau būta svarstymų, kad žemsiurbė atsieitų 35-36 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius