-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kuveito valdžia kompensuos vairuotojams degalų pabrangimą

Kuveito valdžia sutiko kompensuoti piliečiams nuo rugsėjo 1 d. šalyje įsigaliojusį degalų pabrangimą. Degalų kainos padidintos siekiant „dalinai liberalizuoti“ degalų subsidijavimą, pranešė šalies parlamento pirmininkas Marzouqas al-Ghanimas.
Naftos gavybos platforma
Naftos gavybos platforma / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pagal valdžios kompensavimo planą, vairuotojo pažymėjimą turintys asmenys kiekvieną mėnesį nemokamai gaus po maždaug 75 litrus benzino.

Kuveito vyriausybė nusprendė nuo rugsėjo 1 d. benzino kainas šalyje padidinti daugiau kaip 80 procentų. Toks sprendimas yra dalis ekonominių reformų, kuriomis siekiama gauti biudžeto pajamų smunkant naftos kainoms.

Mažo oktaninio skaičiaus benzino litras pabrango 41 proc. iki 28 JAV dolerio centų. Aukšto oktaninio skaičiaus benzino kaina padidėjo 61 proc. iki 35 centų. O aplinką tausojantis „ultra“ benzinas pabrango 83 proc. iki 55 centų už litrą.

Tai pirmas kartas per beveik 20 metų, kai Kuveite, kuris priklauso Naftą eksportuojančių šalių organizacijai (OPEC), padidintos benzino kainos. Iki tol jos buvo valdžios smarkiai subsidijuojamos.

Naftos turtingame Kuveite dyzelino ir žibalo kainos buvo liberalizuotos 2015 metų sausį ir kiekvieną mėnesį peržiūrimos.

Verta paminėti, kad Kuveitas yra paskutinė naftos turtinga Persijos įlankos šalis, padidinusi benzino kainas. Dėl smunkančių pajamų iš naftos anksčiau degalų kanos buvo liberalizuotos arba gerokai padidintos Bahreine, Omane, Katare, Saudo Arabijoje ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Kuveito vyriausybė taip pat pranešė, kad specialus komitetas, atsižvelgdamas į naftos kainas, naujas benzino kainas peržiūrės kas tris mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius