-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos ministras: atstatytu Rengės ruožu galėtų važiuoti ir keleiviai

Atstačius prieš dešimtmetį išardytą geležinkelio ruožą iš Mažeikių į Latvijos Rengę, šiuo maršrutu galėtų vėl važiuoti ir keleiviai, pareiškė Latvijos susisiekimo ministras.
Išardytas geležinkelio Rengė-Baugainiai ruožas
Išardytas geležinkelio Rengė-Baugainiai ruožas / Sigito Strazdausko („Santarvė“) nuotr.

„Šis ruožas labai svarbus, nes suteikia galimybę naftos produktų krovinius iš Mažeikių naftos perdirbimo gamyklos tiesiogiai pristatyti į Rygą, o po to į Taliną, ir, laikui bėgant, mes taip pat galėsime Mažeikių–Rengės ruože atnaujinti keleivių vežimą“, – interviu Latvijos televizijai trečiadienį sakė Talis Linkaitis.

„Lietuvos geležinkelių“ užsakymu ruožą už 11,35 mln. eurų (su PVM) iki šių metų pabaigos atstatys Estijos grupės „Skinest Rail“ valdoma geležinkelių tiesimo ir remonto įmonė „Vitras-S“.

Atstatyti Rengės ruožą „Lietuvos geležinkeliai“ įsipareigojo Europos Komisijai, kuri Lietuvos valstybinei geležinkelių bendrovei už konkurencijos krovinių gabenimo geležinkeliais rinkoje varžymą 2017 metų pabaigoje skyrė beveik 28 mln. eurų baudą.

Keliu į Rengę produkciją į Latviją iki 2008 metų gabeno Mažeikių naftos perdirbimo bendrovė „Orlen Lietuva“. Keleivinis traukinys iš Mažeikių į Rygą važiavo iki 1997 metų, o į Liepoją – iki 1993–1994 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius