-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lėktuvų takas Nidoje lieka uždarytas

Prieš metus pradėjęs veikti prie Nidos esantis lėktuvų kilimo ir tūpimo takas šiemet orlaiviams greičiausiai liks uždarytas, trečiadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Nidos prieplauka žiemą
Nida / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Norint eksploatuoti objektą būtina pakeisti jo statusą, įteisinti jį kaip aerodromą. Tuo tikslu reikia koreguoti Kuršių nerijos nacionalinio parko planavimo schemą, bet tai nevyksta ir neaišku, ar ateityje bus atsižvelgta į mūsų prašymą“, – „Lietuvos žinioms“ sakė Neringos meras Darius Jasaitis.

Anot dienraščio, Bulvikio rage esančio orlaivių kilimo ir tūpimo tako nebegalima eksploatuoti nuo kovo 30 dienos. Tai lėmė Lietuvos kariuomenės vado pakeistas įsakymas, susijęs su skrydžiais pasienio zonoje. Savivaldybės atstovai teigia, kad objektui suteikus aerodromo statusą kariuomenės vado įsakymas negaliotų.

„Reikia keisti Kuršių nerijos nacionalinio parko planavimo schemą, tam turi pritarti Vyriausybė, bet niekas nedaroma. Ginklų dar nesudedame, tačiau vilčių turime nedaug“, – kalbėjo Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šveikauskas.

Anot „Lietuvos žinių“, pernai take leidosi per 40 lėktuvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius