Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva sieks, kad „Rail Baltica“ būtų įgyvendinamas įtraukiant Vilniaus jungtį

Lietuva sieks, kad geležinkelio vėžės projektas „Rail Baltica“ būtų įgyvendinamas įtraukiant Vilniaus jungtį. Taip LRT radijui sako premjeras Algirdas Butkevičius. Jo teigimu, pirmieji darbai galėtų prasidėti jau netrukus.
 Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mūsų siekis yra, kad Vilnius būtų įjungtas į „Rail Baltica“ projektą. Galimas netgi ir toks variantas, kad projekto „Rail Baltica“ įgyvendinimas prasidėtų kad ir artimiausiu metu, jei būtų keliami tokie kategoriški reikalavimai, – teigia A. Butkevičius. Anot premjero, sostinės jungtį būtų galima įtraukti kitos finansinės perspektyvos metu.

Vyriausybės vadovas pabrėžia, kad projekto galimybių studija jau atlikta, tačiau joje šie dalykai nėra įvertinti. „Faktiškai reikėtų vėl naujai užsakyti studiją“, – teigia A. Butkevičius.

Pirmadienį Europos Komisija paskelbė, kad Lietuvos siekis pakeisti geležinkelio projektą, įtraukiant į jį Vilnių, prieštarauja Europos Sąjungos teisei. Pasak geležinkelio projekto koordinatoriaus Pavelo Teličkos, Vilniaus prijungimas prie projekto galėtų būti svarstomas tik ateityje, atlikus galimybių studiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius