-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 05 /15:01

Lietuviai įstrigo Kijevo oro uoste

Kijevo oro uoste įstrigę lietuviai skundžiasi nesulaukiantys jokios informacijos iš bendrovės „Aerosvit“ apie tai, kiek dar reikės laukti savo skrydžių. Šios bendrovės atstovybė Vilniuje juos tikina, kad jokių trukdžių nėra, o pačiame oro uoste informaciją teikiantys asmenys paprasčiausiai aiškina nieko nežinantys.
Lėktuvas
Lėktuvas / AFP/Scanpix

Į Atėnus per Kijevą turėjusi skristi Kamilė šiuo metu tvirtina esanti Kijevo oro uoste ir neturinti jokios informacijos, kada galės pajudėti į Graikijos sostinę. Nežinioje yra ir kiti lietuviai, turėję grįžti atgal į Vilnių.

„Įstrigome Kijeve ir dar nežinome, kas čia dėsis, nes niekas nieko nežino. „Aerosvit“ atstovybėje, kuri yra Vilniuje, nieko mums nesako, tvirtina, kad skrydžiai vyksta kuo puikiausiai. Mes girdėjome, kad ši kompanija yra nesusimokėjusi oro mokesčių ir jiems dabar neleidžiama judėti iš Kijevo“, – teigė lietuvė.

Kijeve įstrigusi mergina pasakojo savo skrydžio laukianti jau daugiau nei dvi valandas, per kurias jiems nebuvo suteikta jokios informacijos apie situaciją. „Kai kurie žmonės čia laukia jau dvi paras. Mes ne vieninteliai. Čia neskrenda ir į Gruziją, ir kitomis visomis kryptimis, kuriomis „Aerosvit“ skraido“, – pasakojo Kamilė.

Keleiviais, lietuvių teigimu, niekas nesirūpina. „Jau kai iš Vilniaus pajudėjome, turėjome skristi per Baltarusiją ir skrydis turėjo trukti pusantros valandos. Bet mes turėjome skirtis per Lenkiją, nes mūsų nepraleido per Baltarusiją ir užtrukome dvi su puse valandos. Kai kurie žmonės vėlavo į kitus skrydžius, bet čia atskridus paaiškėjo, kad jie niekur negalėjo toliau pajudėti, nes „Aerosvit“ iš viso niekur neskrenda“, – kalbėjo Kijeve įstrigusi lietuvė.

Lietuvių, laukiančių savo skrydžių, Kijeve yra apie šimtas.

„Aerosvit“ atstovybė Vilniuje situacijos nekomentuoja, siūlo kreiptis į bendrovės būstinę Kijeve. Su jos atstovais kol kas susisiekti nepavyko.

Savo interneto puslapyje bendrovė skelbia esanti didžiausia Ukrainos oro bendrovė, įkurta 1994 metais. Šiuo metu bendrovė turi apie 60 tarptautinių skrydžių, iš jų – ir 5 tarpžemyniniai į Niujorką, Torontą, Delį ir Bankoką.

Vilniaus oro uostas skelbia, kad skrydis iš Kijevo vėluoja ir Vilniuje lėktuvas leisis 16.12 val. Vilniaus oro uosto atstovai tvirtina neturintys jokių paaiškinimų iš Ukrainos oro bendrovės, kodėl skrydis vėluoja.

Informacijos apie skrydžio atšaukimą neturi

Civilinės aviacijos administracijos direktorius Kęstutis Auryla 15min.lt teigė žinantis tik tiek, kad lėktuvas iš Kijevo vėluoja ir Vilniaus oro uoste turėtų nusileisti 16.12 val. „Informacija keleiviams turėtų būti suteikta Kijevo oro uoste ir laukiantiems skrydžio į Kijevą Vilniuje taip pat turėtų būti suteikiama informacija“, – teigė K.Auryla, paklaustas, kaip keleiviai galėjo būti palikti nežinioje.

K.Auryla neneigė turįs informacijos, kad Ukrainos oro bendrovė yra skolinga Baltarusijos oro navigacijos įmonei, kuri teikia paslaugas oro erdvėje, ir „Aerosvit“ kompanijai skrydžiai virš Baltarusijos yra ribojami.

„Į Lietuvą skrenda per Lenkiją, dėl to skrydis ilgesnis ir lėktuvas vėluoja. Neturime informacijos, kad skrydis atšauktas, tad turėtų skristi“, – sakė K.Auryla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius