Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lėktuvų keleiviams gresia naujas mokestis

Lietuvos oro uostai kasmet daugiau nei 3 mln. litų perveda priežiūrą atliekančiai Civilinės aviacijos administracijai (CAA) išlaikyti. Susisiekimo ministerija teigia, kad toks finansavimo modelis yra netinkamas, ir siūlo įteisinti skrydžių saugos priežiūros įmoką, kurią mokėtų iš oro uostų išvykstantys keleiviai. Skaičiuojama, kad į bilietą reikėtų įtraukti 2 eurų (6,9 lito) mokestį, rašo „Verslo žinios“.
Kauno oro uoste
Kauno oro uoste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Normaliai CAA veiklai užtikrinti reikėtų daugiau lėšų, nei skiriama dabar, apie 12 mln. litų per metus. Pagal tokį poreikį skaičiuota ir numatoma 2 eurų įmoka“, – sakė susisiekimo viceministras Arijandas Šliupas.

Taip pat planuojama palikti galimybę įstaigą finansuoti atskaitymais nuo oro navigacijos rinkliavų. Jos galėtų sudaryti apie 15 proc. išlaikymui reikalingų lėšų. Šiuo metu CAA išlaikyti per metus skiriama apie 6 mln. litų. Apie 56 proc. sudaro atskaitymai nuo oro uostų rinkliavų, per metus jie siekia apie 3,1 mln. litų. Dar po 1,5 mln. litų skiriama iš valstybės biudžeto ir atskaitant nuo oro navigacijos rinkliavų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius