-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos–Baltarusijos pasienyje sumažėjo vilkikų eilės

Lietuvos pasienyje su Baltarusija po savaitgalio visuose pasienio kontrolės punktuose sumažėjo vilkikų eilės. Baltarusijos pusėje minimalios eilės susidarė dviejuose kontrolės punktuose.
Vilkikų eilės
Vilkikų eilės / Skirmanto Lisausko / 15min nuotr.
Temos: 2 Vilkikas Pasienis

Lietuvos Muitinės departamento teigimu, pastaruoju metu eilės pasienyje susidaro dėl netolygių krovininio transporto srautų ir nevienodo Lietuvos ir Baltarusijos pareigūnų darbo.

„Lietuvos muitinės pareigūnai užtikrina maksimalų krovininio transporto pralaidumą, tačiau dėl lėtesnio ir stringančio Baltarusijos tarnybų darbo vilkikai kaupiasi neutralioje zonoje tarp Lietuvos ir Baltarusijos kontrolės postų. Užsipildžius neutraliai zonai, muitinės patikros procedūros stabdomos. Dėl to susidaro laukiančiųjų išvykti krovininių automobilių eilės Lietuvos pusėje. Laukiančiųjų įvažiuoti iš Baltarusijos į Lietuvą vilkikų eilių šiuo metu nėra“, – nurodė muitinė.

Lietuvos pasienio kontrolės punktų direkcijos duomenimis, Medininkų punkte pirmadienį patikros laukia 380 vilkikų (penktadienį stovėjo 480 vilkikų), Šalčininkuose – 266 vilkikai (316). Medininkuose įvažiavimo į Baltarusiją vairuotojams tenka laukti 36 valandas, Šalčininkuose – maždaug 26 valandas.

Lavoriškių punkte eilėje – 95 vilkikai (150), jiems patikros reikės laukti 9 valandas. Raigardo punkte taip pat stovi 95 vilkikai (32), kuriems teks laukti 10 valandų. Įvažiavimo į Rusijos Karaliaučiaus sritį Kybartų punkte – 51 vilkikas (23), o laukimo laikas yra 6 valandos.

Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto duomenimis, Pervalko ir Benekainių kontrolės punktuose stovi po daugiau nei 30 vilkikų, o Vidžių, Kamieny Loho bei Kotlovkos punktuose eilių nėra.

Baltarusijos pasieniečiai įspėjo, jog dėl remonto darbų Benekainių kontrolės punkte nuo birželio 22 dienos iki rugpjūčio 1 dienos bus apsunkintas transporto priemonių judėjimas.

Važiuojant iš Baltarusijos į Lenkiją Berastavicos punkte stovi apie 70 vilkikų, Kazlovičių punkte eilės nėra. Važiuojant iš Baltarusijos į Latviją Urbanuose ir Grigorovščinoje eilių nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius