-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos ir Kinijos premjerai aptarė didesnį krovinių pervežimą per Lietuvą

Kinija galėtų didinti krovinių pervežimą per Lietuvą, naudodamasi „Lietuvos geležinkelių“ ir Klaipėdos uosto paslaugomis.
Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis vizito Vengrijoje metu susitiko su Kinijos Liaudies Respublikos premjeru Li Keqiuang
Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis vizito Vengrijoje metu susitiko su Kinijos Liaudies Respublikos premjeru Li Keqiuang / LRV kanceliarijos nuotr.

Tokią galimybę antradienį Budapešte aptarė Lietuvos ir Kinijos premjerai Saulius Skvernelis ir Li Keqiuangas, pranešė Vyriausybė.

Premjerai, be to, sutarė, jog reikėtų didinti lietuviškų žemės ūkio ir maisto prekių eksportą į Kiniją. S.Skvernelis teigė, kad Lietuva nori glaudžiau bendradarbiauti su Kinija finansinių paslaugų ir e-komercijos srityje.

Lietuvos premjeras teigė, kad pritarus kitoms šalims, Lietuva norėtų suorganizuoti Kinijos ir Vidurio Rytų Europos valstybių susitikimą 16+1 formatu.

Paskutinį kartą Kinijos ir Lietuvos premjerai buvo susitikę 2015 metais.

Lietuvos verslininkai siekia eksportuoti į Kiniją mėsą, pieno produktus. Ši šalis yra svarbi Lietuvos verslui kaip alternatyvi rinka po Rusijos 2014 metais paskelbto maisto produktų embargo.

Lietuva ir Kinija planuoja pasirašyti memorandumą, vadinamą Šilko kelio susitarimu. Pekinas viliasi, kad 2013-aisiais pristatytas projektas, kuris vadinamas ir naujojo Šilko kelio planu, padės atgaivinti senovinius prekybos maršrutus iš Azijos į Europą ir Afriką. Ši iniciatyva apjungia 65 valstybes, kuriose gyvena 60 proc. pasaulio gyventojų ir yra sukuriama maždaug trečdalis pasaulio bendrojo vidaus produkto (BVP).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius