-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos konsulas Karaliaučiuje Vaclavas Stankevičius: vyksta nepaskelbta blokada

Lietuvos generalinis konsulas Karaliaučiuje teigia, kad apskrityje susidarė nenormali padėtis. Vaclavas Stankevičius tikina, kad „vyksta nepaskelbta blokada“, o nurodymas sugriežtinti Lietuvos vežėjų patikrą pasienyje atėjo iš Maskvos.
Kaliningradas
Karaliaučius / „Scanpix“ nuotr.

„Tie sunkumai taikomi ir lengvam, ir krovininiam transportui, todėl yra sunku pasakyti, ar produktų trūksta, ar ne, bet kad jų sumažės, aš esu tikras, kadangi vyksta kažkokia nepaskelbta blokada“, – LRT radijui sakė Lietuvos generalinis konsulas Karaliaučiuje

„Bendraujant su paprastais piliečiais, mes matome, kad kaliningradiečiai yra labai nepatenkinti susiklosčiusia situacija, bet reikia pripažinti, kad tai ne dėl jų kaltės, tai atėjo atitinkama komanda iš viršaus. Aš taip manau, iš Maskvos“, – teigė V.Stankevičius.

Anot jo, dabar bet kokia Kaliningrado srityje dirbanti įmonė, turinti Lietuvos kapitalo ar ryšių su Lietuva, turi sunkumų, kertant sieną. Tarkime, „Vičiūnų“ grupės darbuotojai nesiryžta kirsti sienos į Karaliaučių mašinomis su lietuviškais numeriais, o vietiniai taip pat nepatenkinti dėl kilusių nepatogumų.

Pasak konsulo, Kaliningrado gyventojai „pradeda kelti balsą“, nes patiria nuostolių.

„Vičiūnų“ įmonė dirba beveik Sovietsko centre. Lietuvos piliečiai, kurie dirba šioje įmonėje, atvažiuoja į Panemunę, palieka mašinas, eina per tiltą ir persėda į mašinas su rusiškais numeriais. Tai iš tikrųjų, situacija yra nenormali“, – sakė Lietuvos generalinis konsulas Karaliaučiuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius