-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos oro uostai skaičiuoja augantį keleivių ir skrydžių skaičių

Šių metų lapkritį Lietuvos oro uostuose ir toliau augo skrydžių bei keleivių skaičius. Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, lapkritį keleivių skaičius padidėjo 14 proc., skrydžių – 6 proc.
Vilniaus oro uoste
Vilniaus oro uoste / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prie augimo reikšmingai prisidėjo ir naujai pasiūlytos 9 naujos kryptys iš Lietuvos oro uostų į įvairius Europos miestus, rašoma Lietuos oro uostų pranešime.

„2016-ųjų lapkričio rezultatai, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, rodo didelį augimą Lietuvos oro uostų veikloje. Sparčiausiai augo Vilniaus oro uostas, tačiau prie bendro Lietuvos oro uostų veiklos rezultato žymiai prisidėjo ir Kauno bei Palangos oro uostai.

Lietuvos oro uostų tinklas Baltijos šalių regione auga sparčiausiai ir pagal keleivių, skrendančių tiesioginėmis kryptimis, skaičių esame lyderiais“, – cituojamas Lietuvos oro uostų vadovas Gediminas Almantas.

Vilniaus oro uoste lapkričio mėn. buvo aptarnauta 281 tūkst. keleivių, tai yra 12 proc. daugiau, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. Kauno oro uoste keleivių skaičius augo 10 proc. – iki 56 tūkst., o Palangos oro uostas parodė didžiausią šuolį – 76 proc. daugiau keleivių nei 2015-ųjų lapkritį, arba beveik 19 tūkst. keleivių vien per lapkričio mėn.

Šių metų lapkričio mėnesį Vilniaus oro uosto rezultatams padarė naujosios kryptys, kurias iš karto puikiai įvertino keleiviai, tai – Birmingemas, Nica, Baris, Reikjavikas, Berlynas. Itin populiaria tapo žemų sąnaudų bendrovės „Ryanair“ paskelbta kryptis į Lidsą. Taip pat išaugo keliautojų, vykstančių iš Vilniaus į Oslą, Taliną, Stokholmą, Varšuvą bei Kijevą, skaičius.

Geresniems Kauno oro uosto rezultatams įtakos taip pat turėjo naujos kryptys, kurios Kaune atsirado tik šių metų rudenį, tai – Eindhovenas, Stavangeris, Bergenas, Olesiundas. Į šiuos miestus iš Kauno oro uosto skraidina žemų sąnaudų oro linijų bendrovė „Wizz Air“.

Pastebima, kad Palangos oro uoste minimu laikotarpiu labiausiai išaugo keliaujančiųjų į Londoną skaičius – keleiviai renkasi tiek Lutono, tiek Stanstedo oro uostus.

Iš viso per 11 šių metų mėnesių Lietuvos oro uostai aptarnavo jau 4,4 milijono keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius