-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos pasienyje su Baltarusija didesnė vilkikų eilė yra tik Medininkuose

Lietuvos pasienyje su Baltarusija vilkikų eilės per šventes pastebimai sumažėjo – antradienį didesnė eilė yra tik Medininkų kontrolės punkte, kur vairuotojams patikros tenka laukti daugiau kaip vieną parą. Baltarusijos pusėje vilkikų eilių taip pat iš esmės nėra.
Vilkikų eilės
Vilkikų eilės / Skirmanto Lisausko / 15min nuotr.
Temos: 2 Vilkikas Pasienis

Lietuvos pasienio kontrolės punktų direkcijos duomenimis, Medininkų posto specialioje aikštelėje antradienio rytą įvažiavimo į Baltarusiją laukė 321 vilkikas, Šalčininkų – 68, Raigardo – 20, o Lavoriškėse vilkikų eilės nebuvo. Medininkuose laukimo laikas siekia 32 valandas, Šalčininkuose – apie 10 valandų, Raigarde – 3 valandas.

Įvažiavimo į Rusijos Karaliaučiaus sritį Kybartuose stovėjo 23 vilkikai, čia patikros laukimo laikas – apie dvi valandos.

Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto duomenimis, Vidžių, Kotlovkos ir Kamieny Loho kontrolės punktuose eilių nėra, Benekainių ir Pervalko punktuose patikros laukė atitinkamai apie 30 ir 20 vilkikų.

Važiuojant iš Baltarusijos į Latviją ir Lenkiją vilkikų eilių taip pat nebuvo.

Padėčiai Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje įtakos turėjo įsigaliojusios Europos Sąjungos (ES) ir Baltarusijos tarpusavio sankcijos vežėjams.

Baltarusija nuo balandžio 16 dienos uždraudė ES registruotiems vilkikams įvažiuoti į šalį. Išimtis taikoma važiuojant per tam tikrus patikros punktus į specialias vietas, skirtas krovinių perkėlimo operacijoms ir pervežimams.

ES sankcijos Rusijos ir Baltarusijos vežėjams įsigaliojo balandžio 8 dieną, jiems nurodyta iki balandžio 16 dienos palikti bendrijos teritoriją. Dėl pasienyje susikaupusių išvykstančių vilkikų Lietuvos muitinė informavo, kad Rusijos ir Baltarusijos vežėjus, atvykusius į patikros laukiančių vilkikų eilę iki balandžio 16 dienos 24 valandos, per sieną praleis ir vėliau.

ES sankcijos nėra taikomas ir per Lietuvą vykstančiam Rusijos tranzitui į Kaliningradą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius