Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vežėjai pasiūlė pagalbą ukrainiečiams

Ketvirtadienį Vilniuje vykusiame Ukrainos vežėjų asociacijos ASMAP susitikime su Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ atstovais suderintos galimybės plačiau atverti ukrainiečiams vartus į Europos Sąjungos krovinių rinkas. Tartasi, kaip Lietuvos vežėjų asociacija galėtų garantuoti už kolegas iš Ukrainos vežant krovinius į Europos Sąjungos šalis.
Vilkikų spūstis link Medininkų pasienio posto.
Vilkikų eilė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak asociacijos „Linava“ prezidento Algimanto Kondrusevičiaus, ukrainiečiai paprašė lietuvių pagalbos perorientuojant krovinių srautus į Vakarus, nes jų darbas į Rusiją blokuojamas. Patekti į Rusiją su TIR knygelėmis pastarieji nebeturi jokių galimybių.

„Kai Ukrainos vežėjas gabena ukrainietišką krovinį į ES valstybę, jis turi pateikti garantiją, kad krovinys bus pristatytas į muitinę. Mes galėtume garantuoti. Tai yra galimybė vežėjui dirbti šioje sistemoje. Šiandien ieškojome visų bendradarbiavimo galimybių“, – sako A. Kondrusevičius.

Ukrainos vežėjų asociacijos ASMAP viceprezidentas Jurijus Kučinskis pažymi, kad abipusis susitarimas dėl garantijų krovinių vežėjams labai reikalingas ukrainiečiams.

„Ieškome sprendimų, kaip greičiau ir saugiau vystyti logistiką į Europos Sąjungos šalis“, –  paaiškina J. Kučinskis.

Ukrainoje darbas sutriko

Svečiai iš Ukrainos teigė, kad suderinę bendradarbiavimo sutarties projektą grįš į liepsnojantį Kijevą. Transporto bendrovių padėtis Ukrainoje po Rusijos sprendimų neįsileisti Ukrainos vežėjų su TIR knygelėmis yra ypač nelengva. Jų darbas sutriko ir dėl šalyje vis labiau įsivyraujančio chaoso.  

„Buvau nuvykęs į  Lenkijos-Ukrainos sienos kirtimo punktą Korčova–Krakoviec, kur protestuotojai užblokavo betoniniais blokais važiuojamąją dalį, uždegė laužus. Derybos tęsiasi, tačiau nelabai aišku, kodėl trukdomas taikių piliečių darbas“, – tikina svečias.

ASMAP vežėjams rekomendavo vykti per Šeginių ir Rava Ruska sienos kirtimo punktus, kurie šiuo metu dirba įprastu režimu.

Pasak jo, įvažiavimas į Kijevą taip pat beveik neįmanomas – miestas uždarytas, sunkvežimiai neįleidžiami, jų eilės susikaupusios pakelėse ar aikštelėse. Vykstama aplinkkeliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius