-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vežėjai per savaitę patyrė 35 mln. litų nuostolių, Rusija įvedė priverstinį krovinių konvojavimą

Rusija Lietuvos vežėjams pradėjo taikyti naujus apribojimus – vežėjai verčiami krovinius nuo Letuvos-Rusijos sienos iki vidinės muitinės gabenti su palyda. „Linavos“ atstovas sako, kad Lietuvos vežėjai tampa nekonkurencingi, be to, per savaitę jie jau patyrė apie 10 mln. eurų (35 mln. litų) nuostolių.
Vilkikai
Vilkikai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Šiandien Rusija pradėjo taikyti palydą nuo pasienio iki vidinių muitinių skirtingose vietose. Mūsų žiniomis, jau 40 vilkikų turėjo būti palydėti su konvojumi. Vienas toks konvojus iki, pavyzdžiui, Maskvos kainuoja 900 litų“, – BNS sakė nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ atstovas spaudai Gytis Vincevičius.

Jis sakė, kad kol kas neaišku, kuo Rusija grindžia tokį reikalavimą.

„Vairuotojai paskambino vežėjams ir pasakė, kad iš jų reikalaujama, jog būtų palyda ir už ją susimokėtų. Mums kol kas sunku pasakyti, kuo jie grindžia tokį reikalavimą“, – teigė „Linavos“ atstovas. Pasak jo, kitos išeities nei sutikti su konvojumi vežėjai neturi galimybės, nes kitaip važiuoti gilyn į Rusiją nebūtų galima.

„Dabar ne tik laiko atžvilgiu, bet ir vežimo kainos atžvilgiu tampame nekonkurencingi“, – sakė G.Vincevičius.

Anot „Linavos“ atstovo, apytiksliais skaičiavimais, šalies vežėjai per savaitę patyrė apie 10 mln. eurų (35 mln. litų) nuostolių.

„Tai yra apytikslis skaičiavimas. Paskaičiavome, kiek per dieną vidutiniškai gaudavome pajamų ir nustatėme, kad ne mažiau 10 mln. eurų nuostolių patyrėme“, – sakė vežėjų atstovas.

Rugsėjo pradžioje Rusija sugriežtino lengvųjų automobilių patikrą pasienyje, o praėjusį ketvirtadienį – ir vilkikų. Šį trečiadienį vežėjai pranešė, kad Rusija nuodugniai nebetikrina vilkikų su greitai gendančiais kroviniais.

„Linavos“ duomenimis, Rusijos kryptimi krovinius veža maždaug 650 Lietuvoje registruotų įmonių – maždaug 13 tūkst. vilkikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius