-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vežėjams – 30 proc. didesnė Rusijos leidimų kvota krovinių vežimui į trečiąsias šalis

Lietuvos vežėjams, gabenantiems tarptautinius krovinius per Rusiją, kitąmet numatyta 30 proc. didesnė Rusijos leidimų kvota krovinių vežimui į trečiąsias šalis, pranešė Susisiekimo ministerija.
Rusijos pasienis
Rusijos pasienis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2017 metais Lietuvos vežėjams išskirti 170 tūkst. dvišalių ir tranzitinių leidimų bei 30 proc. (iki 8 tūkst. 500) padidinti leidimų krovinių vežimui į/iš trečiąsias šalis skaičių.

Sprendimas priimtas antradienį Rusijos Transporto ministerijoje Maskvoje vykusiame Rusijos ir Lietuvos bendros komisijos posėdyje kelių transporto klausimais.

Pasirašytu protokolu nustatytos leidimų tarptautiniams krovinių vežimams kvotos leis be jokių kliūčių vežti krovinius tarp abiejų šalių, tranzitu per Lietuvos ir Rusijos teritorijas ir į trečiąsias šalis.

Susitikimo metu taip pat susitarta, kad iš 2017 metais Lietuvai nustatytos dvišalių ir tranzitinių leidimų kvotos (170 tūkst. leidimų) mūsų šalies vežėjams bus išskirta 7 tūkst. 500 specialiųjų dvišalių leidimų, kurie leis vežti trečiųjų šalių krovinius be jokių papildomų dokumentų iš terminalų, esančių Lietuvoje. Šiame posėdyje buvo nustatytos ir preliminarios kvotos nereguliariems keleivių vežimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius