Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Linavos“ vadovas Algimantas Kondrusevičius: „Baltarusijoje įvestas kelių mokestis brangins pervežimus“

Lietuvos vežėjų asociacijos „Linava“ vadovas A.Kondrusevičius prognozuoja, jog Baltarusijoje įvedamas kelių mokestis brangis pervežimus, o užsakovai turės pasiskaičiuoti, ar verta krovinius gabenti per šią šalį. Iki šiol Baltarusija buvo Lietuvos vežėjų vartai į Rytų valstybes. Dabar maršrutai gali nusidriekti per Latviją.
Lietuvos vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius
Lietuvos vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Nuo liepos 1d. Baltarusijoje ima veikti mokama kelių sistema. Mokėti teks visų rūšių transportui. Lengvajam automobiliui įveiktas Baltarusijos kelio kilometras kainuos 14 centų, sunkiasvoriam transportui – nuo 28 iki 41 cento.

Kol kas kelių mokesčių nemokame Rusijoje ir tai mums yra didelė lengvata. Taip turime konkurencinį pranašumą prieš kitų ES valstybių vežėjus.

„Tai brangins keliones. Didės pervežimų savikaina. Transportų įmonių pelningumas mažės arba papildomos išlaidos bus perkeltos užsakovams. Baltarusija yra 500 kilometrų, todėl susidaro nemaža suma. Viskas eina iš vežėjų kišenės“, – 15min.lt sakė A.Kondrusevičius.

Pasak jo, asociacijos nariai į Baltarusiją veža nelabai daug, tačiau ji svarbi kaip tranzito šalis. „Tai tiesioginis kelias į Rytų rinkas. Baltarusiją aplenkti galime per Latviją, tačiau tai irgi reiškia papildomus nuostoliu dėl pailgėjusio maršruto. Žiūrėsim, kaip bus. Kiekvienas skaičiuos“, – minėjo „Linavos“ vadovas.

Baltarusijoje įvesti kelių mokesčiai nėra maloni žinia Lietuvos vežėjams, tačiau kur kas skausmingiau pasijustų analogiškos tvarkos įvedimas Rusijoje. „Kol kas kelių mokesčių nemokame Rusijoje ir tai mums yra didelė lengvata. Taip turime konkurencinį pranašumą prieš kitų ES valstybių vežėjus. Taip yra dėl pasirašytos tarpvalstybinės sutarties“, – paaiškino A.Kondrusevičius.

Sunkiasvoriai automobiliai
Sunkiasvoriai automobiliai

Kelių mokestis renkamas daugelyje ES valstybių. Vežėjų atstovo teigimu, itin dideli mokesčiai renkami Šveicarijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius