Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Skuodis Jungtinėje Karalystėje aptars šalių tiesioginį susisiekimą oru, 5G plėtrą

Susisiekimo ministras Marius Skuodis antradienį Jungtinėje Karalystėje su šalies parlamento Transporto komitetu, aviacijos, jūrų ir saugumo bei Škotijos transporto ministrais aptars šalių tiesioginį susisiekimą oru, 5G plėtrą ir kitus klausimus.
Marius Skuodis
Marius Skuodis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vizito metu vienoje didžiausių tarptautinių elektromobilumo konferencijų „London EV Show“ ministras skaitys pranešimą.

Pasak ministerijos pranešimo, susitikimuose su JK pareigūnais ketinama aptarti šalių tiesioginio susisiekimo oru ir transporto dekarbonizacijos klausimus, Lietuvos pirmininkavimą Tarptautiniam transporto forumui (ITF) 2023 metais, 5G plėtrą ir bendradarbiavimą Lietuvai įgyvendinant smėliadėžės („Sandbox“) programą, nes su JK intensyviai dirbama Lietuvoje plėtojant 5G ryšio technologijos ekosistemą.

Birželio pabaigoje M.Skuodis ir tuometis JK transporto, o šiuo metu – verslo, energetikos ir pramoninės strategijos sekretorius Grantas Shapps Londone pasirašė memorandumą dėl oro susisiekimo plėtros. Šiuo metu JK pirmininkauja ITF, vadovavimą kuriam 2023 metais perims Lietuva.

Ministerijos teigimu, antrus metus iš eilės Londone rengiamoje konferencijoje „London EV Show“ M.Skuodis skaitys pranešimą, o politikos, verslo, pramonės lyderiai ir investuotojai diskutuos apie transporto inovacijas, jų skatinimą, technologines naujoves ir elektromobilumo infrastruktūros plėtros galimybes.

Viešėdamas Londone ministras planuoja susitikti ir su Londono ekonomikos mokyklos (London School of Economics) studentais bei JK studijuojančiais lietuviais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius