-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Skuodis Lenkijos ministrui siūlo organizuoti reguliarų traukinio maršrutą į Ukrainą

Su Lenkijos transporto ministru Dariuszu Klimczaku Varšuvoje susitikęs susisiekimo ministras Marius Skuodis pasiūlė organizuoti reguliaraus traukinio maršrutą iki Ukrainos.
Traukinys iš Vilniaus į Rygą
Traukinys iš Vilniaus į Rygą / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Bendros šalių pastangos, planuojant naujus logistinius maršrutus su Ukraina, šiuo metu yra kritiškai svarbios. Glaudus Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimas ypač būtinas, gerinant Baltijos ir Vidurio Europos šalių susisiekimą, o drauge ir galimybę patogiai keliauti bei gabenti krovinius“, – pranešime teigė M.Skuodis.

Ministrai taip pat aptarė kartu plėtojamus naujus krovinių gabenimo koridorius tarp Baltijos šalių jūrų uostų ir Ukrainos, bendrus transporto infrastruktūros projektus.

Anot M.Skuodžio, Lietuva, Lenkija ir Ukraina galėtų sutarti dėl sąlygų reguliariam krovininių traukinių judėjimui, be to, toks maršrutas paskatintų investicijas į papildomus perkrovimo pajėgumus ir geležinkelio linijų modernizavimą.

Naujajame transeuropinio transporto tinkle (TEN-T) jau numatyta papildoma Šiaurės–Baltijos jūrų koridoriaus jungtis, užtikrinanti trumpiausią maršrutą tarp Lietuvos, kitų Baltijos šalių ir Ukrainos.

M.Skuodis sakė, kad TEN-T suteikia galimybę plėtoti europinės vėžės koridorių tarp Baltijos regiono ir Ukrainos.

Lietuvos siūlymu naujasis TEN-T tinklas papildytas europine geležinkelio vėže į Klaipėdą, jame numatytos naujos karinio mobilumo jungtys tarp Lietuvos ir Lenkijos – nuo Balstogės per Augustavą, Lazdijus ir Alytų iki Vilniaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius