-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Skuodis: Lietuva nori pagerinti susisiekimą geležinkeliais su Italija

Lietuva ketina plėtoti transporto koridorius per Karpatus link Juodosios, Egėjo ir Adrijos jūrų, dar labiau diversifikuoti krovinių vežimą, šalis taip pat nori pagerinti susisiekimą geležinkeliais su Italija, sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.
Marius Skuodis
Marius Skuodis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Siekiame plėtoti transporto koridorius per Karpatus Juodosios, Egėjo ir Adrijos jūrų link, dar labiau diversifikuoti krovinių vežimo būdus ir kryptis, derinant įvairių rūšių transportą. Palaikydami glaudžius ryšius su Lenkija, taip pat ieškome sprendimų, gerinančių mūsų regiono susisiekimą geležinkeliais su Vakarų Europa. Šiaurės Italija – ypač daug potencialo turinti kryptis“, – Susisiekimo ministerijos pranešime sakė M.Skuodis.

Jis pirmadienį išvyksta į Triesto miestą Italijoje, kur su šios šalies infrastruktūros ir transporto ministru Enrico Giovannini (Enriku Džovaniniu) tarsis dėl bendradarbiavimo krovinių gabenimo geležinkeliais ir logistikos srityje.

Be to, „Lietuvos geležinkeliai“ pasirašys memorandumą dėl abiejų šalių intermodalinių vežimų.

Pakeliui į Italiją, Varšuvoje, M.Skuodis taip pat susitiks su Lenkijos ministru Andrzejumi Adamczyku ir aptars strateginių transporto infrastruktūros projektų įgyvendinimo ir ekonominių ryšių stiprinimą, artėjant rugsėjį Vilniuje vyksiančiam bendram Lietuvos ir Lenkijos vyriausybių posėdžiui.

Italijoje M.Skuodis kartu su „Lietuvos geležinkelių“ grupės vadovais kvies Italijos geležinkelių ir logistikos įmones didinti krovinių gabenimo geležinkeliais srautus, taip pat lankysis Triesto jūrų uoste. Abiejų šalių geležinkelių bendrovės pasirašys memorandumą dėl bendradarbiavimo intermodalinių vežimų srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius