Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Skuodis: projektas dėl tolimųjų autobusų reformos gali būti keičiamas

Seimui pateiktos Kelių transporto kodekso pataisos dėl tolimojo susisiekimo autobusais sistemos pertvarkos dar gali būti keičiamos, atsižvelgiant į verslo pasiūlymus, tačiau pakeitimai nebūtų dideli, sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.
Marius Skuodis
Marius Skuodis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Su tam tikromis nedidelėmis korekcijomis. Nenorėčiau jų įvardinti, dalis yra politinių klausimų – kur galbūt galime atsižvelgti daugiau į verslo nuomonę, jeigu jie girdi Vyriausybės ir valstybės institucijų nuomonę. Dalis klausimų yra teisiniai, čia teisininkai turėtų atsakyti, kad būtų užtikrintos vienodos konkurencinės sąlygos“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė M.Skuodis.

Seimo komitetuose svarstomos pataisos kol kas nepriimtos. Dalis vežėjų sako, kad reforma sugriaus ilgus metus kurtą sistemą bei didins bilietų kainas.

Anot M.Skuodžio, šiuo metu dar vyksta diskusijos su socialiniais partneriais ir radus kompromisų Seimas galėtų apsispręsti.

„Ministerija yra šios reformos iniciatorė, tikrai vyksta daug pasitarimų su socialiniais partneriais ir aš ką jaučiu, kaip mane informuoja kolegos, kad tam tikri kompromisai yra randami ir aš tikiuosi, kad Seimo Ekonomikos komitetas jau po klausymų vykstančių galės suorganizuoti posėdį ir tie sprendimai bus priimti“, – kalbėjo M.Skuodis.

Reformos prireikė Konkurencijos tarybai paskelbus, kad šiame versle trūksta konkurencijos, o teismui įpareigojus surengti naują vežėjų konkursą.

Konkursą paskelbusi Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA) iki sausio 20 dienos sulaukė 36 paraiškų, o į potencialių dalyvių sąrašą įtraukė 21 įmonę, iš kurių antrajame etape dalyvaus tik reikalavimus atitikę vežėjai – jie keleivius vežti turėtų nuo balandžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius