Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Skuodis: Šiaulių oro uosto infrastruktūros plėtra – potencialas naujoms investicijoms

Susisiekimo ministras Marius Skuodis, penktadienį lankydamasis Šiauliuose, akcentavo didelį ekonominį potencialą, kurį miestui ir regionui suteikia šiuo metu atnaujinamas Šiaulių oro uostas. Pasak ministro, rengiant ilgalaikes Lietuvos oro transporto plėtros ir vystymo gaires, ketinama įvertinti šio oro uosto vaidmenį šalies oro transporto sistemoje, rašoma Susisiekimo ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Marius Skuodis ir Artūras Visockas
Marius Skuodis ir Artūras Visockas / Susisiekimo ministerijos nuotr.

„Šiauliai turi ypatingą strateginį objektą – oro uostą su ilgiausiu Baltijos šalyse orlaivių pakilimo ir nusileidimo taku. Platesnis šio oro uosto įveiklinimas, o taip pat jo infrastruktūros modernizavimas dar labiau padidins regiono investicinį patrauklumą, kartu atvers naujas galimybes toliau plėsti ir išvystyti pramonės teritorijas, išnaudoti integruotus oro, kelių, geležinkelių transporto sprendimus“, – sako susisiekimo ministras M.Skuodis.

Vienas svarbiausių Šiaulių oro uosto privalumų – praktiškai neribotos galimybės priimti ir aptarnauti bet kokio tipo orlaivius, plėtoti orlaivių remonto, krovinių gabenimo veiklas. 2020 m. Šiaulių oro uoste buvo aptarnauti 63 orlaiviai – 1 krovininis, 49 civiliniai ir 13 karinių, taip pat 354 keleiviai bei 39 t krovinių.

Civilinių orlaivių skrydžius Šiaulių oro uoste aptarnauja savivaldybės įmonė „Šiaulių oro uostas“, pastaruoju metu įgyvendinanti ambicingus infrastruktūros plėtros projektus, kuriems įgyvendinti iki
2024 M.Susisiekimo ministerija skyrė beveik 5 mln. eurų. Gerinant ekonominę infrastruktūrą, į Šiaulių miesto pramoninę zoną iš viso numatoma nutiesti apie 3 km geležinkelio atšakų.

Atsižvelgdama į Šiaulių oro uosto svarbą šalia miesto esančiai Laisvajai ekonominei zonai ir Pramonės parkui, Susisiekimo ministerija numato kartu su vietos savivalda įgyvendinti Šiaulių oro uosto infrastruktūros modernizavimo ir plėtros projektus. Ministro teigimu, tai leis užtikrinti aukščiausią skrydžių saugos lygį, atitikimą aplinkosaugos reikalavimams, taip pat padidinti oro uostą valdančios įmonės galimybes pritraukti naujų investicijų, kurti naujas aukštos kvalifikacijos ir gerai apmokamas darbo vietas.

Pasak M.Skuodžio, rengiant ilgalaikę Lietuvos oro transporto plėtros ir vystymo strategiją – Aviacijos vystymo gaires iki 2030 m., Šiaulių oro uosto plėtros planai galėtų tapti šių gairių ir visos šalies aviacijos vystymo strategijos dalimi.

Lankydamasis Šiauliuose, susisiekimo ministras M.Skuodis su Šiaulių miesto meru Artūru Visocku taip pat aptarė regiono kelių finansavimo pertvarką, viešojo transporto atnaujinimą, darnaus judumo sprendimus Šiaulių mieste. Darbo vizito metu ministras susitiko ir su Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius